21.05.2020, ПОВИК
Министерството за животна средина и просторно планирање со официјален Допис информира
Министерството за животна средина и просторно планирање со официјален Допис доставен до Стопанската комора на Македонија информира дека, по спроведениот процес на јавни консултации ги внесе забелешките и изготви:1. Предлог на Закон за управување со о...
27.11.2019, ПОВИК
Апел за хуманитарна помош во Република Албанија
Почитувани претставници на бизнис заедницата,Црвениот крст на Република Северна Македонија (http://ckrm.org.mk/soopshtenie/) изразува сочувство до граѓаните, семејствата и институциите на Албанија, за жртвите од земјотресот. Во исто време, Црвениот к...
22.11.2019, ПОВИК
ИНФОРМАЦИЈА ОД ЦАРИНСКАТА УПРАВА НА РСМ
Регионалната конвенција за Пан-евро-медитерански преференцијални правила за потекло (ПЕМ Конвенција) е основа за примена на преференцијалните правила за потекло во трговијата помеѓу земјите во регионот (Договорните страни на ЦЕФТА, земјите членки на ...
03.10.2019, ПОВИК
Women in INdustry - Leaders joining to advance gender equality
https://www.facebook.com/events/2307502729580439/...
18.09.2019, ПОВИК
ЧЕТВРТИ ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ НА ФОНДОТ ЗА МОЖНОСТИ 2019 (Е4Е)
https://www.e4e.mk/cetvrti-povik-za-aplikacii-na-fondot-za-moznosti-2019/ ...