ИНТЕРНО ВМРЕЖУВАЊЕ 06.07.2020
👁 Прочитано: 1028.09.2020,
ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ ОД ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Светскиот ден на туризмот, 27 септември 2020 година, Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Министерството за економија и Проектот „Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, го ...
24.09.2020,
“ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ МЕД” ПО 16-ТИ ПАТ ВО СКОПЈЕ (24-27.09.2020)
Од денес, 24.09.2020 од 11.00 часот, кога ќе биде свеченото отварање, започнуваат “Деновите на македонскиот мед”, манифестација која кај нас се одржува по 16-ти пат. Истата ќе се одржи на улица Македонија во Скопје и ќе трае до 27.09.2020 година.Орга...
22.09.2020,
ПРЕЗЕНТИРАНА АНАЛИЗАТА ЗА ВКЛУЧEНОСТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА
Стопанската комора на Македонија, во рамките на Проектот „Образование за вработување во Северна Македонија“, одржа конференција на тема: „Важноста на вклученоста на приватниот сектор во стручното образование и обука и соработка со училиштата“На наста...
22.09.2020,
На северната Земјина полутопка денес почнува есента
Есента почнува денес во 15.30 часот кога настапува рамноденица, после што, деновите стануваат пократки.Во исто време за жителите на јужната Земјина полутопка, почнува пролетта.Есента трае 90 дена до 21 декември кога почнува зимата.Во услови на живеењ...
16.09.2020,
НОВИНИ И МОЖНОСТИ ЗА ИСКОРИСТУВАЊЕ НА БЕНЕФИТИТЕ ОД МЕДИЈАЦИЈАТА: Е-РЕГИСТАР ЗА ПОДОБРА ЕВИДЕНЦИЈА НА ПРЕДМЕТИТЕ И ПРОМОЦИЈА НА Е-МЕДИЈАЦИЈАТА
Како новина во овој дел на полето на развивање и афирмација на медијацијата е дека пред 1 месец, Министерството за правда на РС Македонија, изработи софтвер со кој медијаторите се регистрираат и користат електронски регистар за евидентирање на предме...
11.09.2020,
Прочитајте го интервјуто на претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески за ФАКТОР
Претседателот Азески во интервјуто говори за предизвиците со кои се соочуваат компаниите членки на Комората, без разлика дали станува збор за домашни или странски компании, за мали или големи, за извозници или увозници, и тоа во услови на работење на...
10.09.2020,
ПРИКЛУЧЕТЕ НИ СЕ КОН ЗАЕДНИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ НА КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ ПРЕТПРИЕМАЧИ ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА!
Стопанската комора на Македонија следејќи ги трендовите во европските земји од една, но и потребите и барањата на нашите компании од друга страна, креираше алатка со која  им помагa на бизнисите за нивен постојан раст. Тоа е возможно благодарение на ...
31.08.2020,
ИЛИНДЕНСКА 2 И ДИМИТРИЕ ЧУПОВСКИ 13 – ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА ВЕДНАШ!
Го честитаме изборот на новата Влада на Република Северна Македонија и им посакуваме успех во работата. Порачуваме дека заедничката акција мора да почне веднаш.Старо-новиот премиер веќе има искуство на таа значајна функција и докажа дека знае да креи...
16.07.2020,
ГОЛЕМИ И МАЛИ МРЕЖИ....
Првите зборови за редизајнираната веб-страница на Стопанската комора на Македонија ги пишувам од Охрид, па ние Охриѓаните прво што слушаме околу нас се прикаските за рибарските мрежи. Најмалата од нив се вика „клуч“ и служи претежно за крадење на риб...
20.05.2020,
ВО УСЛОВИ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА РЕДОВНА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Членовите на Собранието дискутираа за актуелната состојба, стратешките правци на Комората, а се изгласа и новиот состав на Управниот одбор Собранието на Стопанската комора на Македонија одржа седница со примена на мерките за превенција за заштита од ...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015