18.01.2017 (Саем)
12. Саем „InfraTech“ за инфраструктура и меѓународни деловни средби

19.01.2017 (Бизнис средби)
„Horizon 2020“ - Европски брокерски настан од областа на здравството, 19 јануари 2017 во Загреб, Хрватска

23.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: ОДГОВОРНОСТ ЗА ШТЕТА НА ОРГАНИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ И НАДЗОР ОД АСПЕКТ НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВСКИ ДРУШТВА И ОД АСПЕКТ НА ЗАКОНОТ ЗА СТЕЧАЈ

24.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар:СИСТЕМИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

24.01.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

24.01.2017 (Работилница)
Работилница за кариерно советување на тема:ИНВЕСТИРАЊЕ ВО СТРУЧНИОТ КАДАР И ЈАКНЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ТИМОТ ВО КОМПАНИЈАТА

25.01.2017 (Семинар)
SPIN - ТЕХНИКИ ЗА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЧКИ СПОСОБНОСТИ

25.01.2017 (Саем)
„AGROmashEXPO 2017“ - 25-28.01.2017 Будимпешта, Р. Унгарија

27.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „Годишна сметка и финансиски извештаи“

30.01.2017 (Семинар)
Еднодневна обука на тема: „Градење доверба и управување со стрес“

01.02.2017 (Семинар)
Eднодневен семинар: ,,УСПЕШНО ПОДГОТВУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ПОНУДИ, КОРИСТЕЊЕ НА ЕСЈН-СИТЕ АЛАТКИ И МОДУЛИ (ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ, ДИГИТАЛНО ПОТПИШУАВАЊЕ, Е-АУКЦИИ/КОНЕЧНА ЦЕНА), ТЕНДЕРСКО ДОСИЕ, МОДУЛ ЗАВРШЕНИ ПОСТАПКИ“

02.02.2017 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО ДЕЛОВНОТО ОПКРУЖУВАЊЕ

08.02.2017 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: СОВРЕМЕНИ МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ

09.02.2017 (Саем)
„WIN EUROASIA Metalworking“- Саем за металопреработувачката индустрија 9 - 12.02.2017- Истанбул, Република Турција

17.02.2017 (Тркалезна маса)
По повод 95-годишнината од коморското организирање и работење во Република Македонија Стопанската комора на Македонија организира тркалезна маса на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -

21.02.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.03.2017 (Саем)
6. Меѓународни денови на енергетиката и инвестициите, 2 - 3.03.2017-Нови Сад, Р. Србија

03.03.2017 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

16.03.2017 (Саем)
„WIN EUROASIA Automation“- Саем на автомобилската индустрија 16-19.03.2017

21.03.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ

06.04.2017 (Бизнис средби)
Бизнис-средби „INDUSTRYMATCHMAKING – IMM 2017“ 6 април 2017 година, Софија, Република Бугарија

24.04.2017 (Бизнис средби)
„Global Business & Markets“ 24-28 април 2017 година во Хановер, Германија


17.01.2017
Еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“, е проф. д-р Драган Микеревиќ, продекан за научно-истражувачка работа на Економскиот факултет при Универзитетот во Бања Лука
16.01.2017
Постојан избран суд – Арбитража при Стопанската комора на Македонија – СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СЕ` ПОВЕЌЕ КОРИСТАТ АРБИТРАЖА, КАКО БРЗ И ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ МЕЃУ ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ
16.01.2017
Господинот Александар Влаховиќ, претседател на Сојузот на економисти на Србија, главен организатор на Копаоник бизнис форумот, потврди учество на тркалезната маса што ќе се реализира по повод 95-годишнината од коморското организирање во Македонија
13.01.2017
Д-р Владимир Глигоров од Виенскиот институт за меѓународни економски студии е еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „Позицијата на малите земји во меѓународната економија - предности и недостатоци“
12.01.2017
РАЗВОЈ НА ДИГИТАЛНА ТЕНДЕРСКА ПЛАТФОРМА КАКО ОПЕРАТИВНА АЛАТКА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЦЕЛИТЕ НА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМАЧИТЕ ОД МАЛИТЕ ЗЕМЈИ
 










 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права