22.11.2018 (Семинар)
СИСТЕМАТИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ МЕСТА, ОДГОВОРНОСТИ И ОВЛАСТУВАЊА, ВРЕДНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО И УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТАТА

22.11.2018 (Инфо сесија)
Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва: старт-ап и спин- оф

23.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: МЕНАЏИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ - СТРАТЕГИЈА И ДЕФИНИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ ПРЕКУ ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ -

23.11.2018 (Семинар)
ПРОЦЕС И ЧЕКОРИ ВО ЕТИЧКОТО ХАКИРАЊЕ

27.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби и форум со компании од агро секторот од Бугарија, во Струмица, Македонија, на 27 и 28 ноември 2018 година

27.11.2018 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТ

28.11.2018 (Советување)
ОПЕРАТИВНА ЕФИКАСНОСТ ВО АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ И ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА, АПСТЕНТИЗАМ И НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД ОТСУСТВО ОД РАБОТА И УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ СОГЛАСНО ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ И ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА

29.11.2018 (Семинар)
Е-МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ – СОВРЕМЕНИ МЕТОДИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

30.11.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ МЕЃУ МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ- 30.11.2018 , АТИНА Р.ГРЦИЈА

30.11.2018 (Семинар)
ОДГОВОРНОСТ НА ОРГАНИ НА УПРАВУВАЊЕ НА ПРАВНО ЛИЦЕ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА И ОБЈЕКТИВНА ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТОДАВЕЦ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ОД ПОВРЕДА ПРИ РАБОТА

05.12.2018 (Семинар)
МАРКЕТИНГ ЗА ИЗВОЗНО ОРИЕНТИРАНИ КОМПАНИИ

06.12.2018 (Конференција)
ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018- 6.7.12.2018 БРИСЕЛ

11.12.2018 (Семинар)
Еднодневна специјалистичка обука на тема: DMFEA Design Failure Mode and Effect Analysis АНАЛИЗА НА РИЗИКОТ И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ГРЕШКИТЕ НАПРАВЕНИ ВО ПРОЦЕСОТ И ВО ПРОИЗВОДОТ

12.12.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕСОТ – СТРЕСОТ КАКО СОЈУЗНИК

14.12.2018 (Семинар)
ОСНОВИ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ДЕЛОВНОТО РАБОТЕЊЕ СОГЛАСНО БАРАЊАТА НА СТАНДАРДОТ ISO 31000:2018

18.12.2018 (Семинар)
ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Бизнис-настани

16.10.2018 - 19.10.2018


Форум Талин,  Естонија

Бизнис форум на земјите од Западен Балкан - 18 октомври 2018 година, Талин, Р. Естонија


 

Бизнис форум на земјите од Западен Балкан

18 октомври 2018 година
Талин, Република Естонија

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија, организира посета на Талин, Република Естонија. Посетата ќе се реализира во периодот од 16 до 19 октомври 2018 година, во  рамките на заедничкиот Проект на Владата на Република Естонија и
Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија, под наслов: „Развивање економски и деловни односи со далечни земји во развој“. 

     Основна цел на Проектот е поддршка на развојот и споделување на искуствата со деловните заедници на одредени земји во развој.  Проектот е финансиран од страна на Министерството за надворешни работи и фондовите за развој и хуманитарна помош и затоа истиот се спроведува во тесна соработка со Министерството за надворешни работи на Естонија.

  Проектот се остои од три главни компоненти:
1. прием на странски делегации од земјите во развој;
2. посета на земји во развој и
3. организирање бизнис форуми и билатерлани средби со цел размена на искуства и презентација на можностите за инвестирање и соработка со компании од одредени сектори и области во развој.

     За времетраење на престојот во Естонија, македонските компании ќе имаат можност да ја посетат Стопанската комора на Естонија, да слушнат позитивни искуства од досегашната соработка на естонски компании со земјите во развој, како и да посетат релевантни институции од областа на економијата и бизнисот. Главен акцент ќе биде ставен на Бизнис форумот на земјите од Западен Балкан, што ќе се одржи на 18 октомври 2018 година. На настанот компаниите ќе имаат можност да остварат билатерални средби и да стапат во контакт со естонски компании со цел да воспостават понатамошна соработка.

     За компаниите-членки на Стопанската комора на Македонија организаторот обезбедува:
• бесплатно хотелско сместување;
• локален трансфер;
• бесплатно учество на Бизнис форумот на земјите од Западен Балкан;
• деловни средби;
• посета на повеќе бизнис-локации во Талин  и сл.

Патните торшоци се на товар на учесниците.

     Сите заинтересирани компании своето учество можат да го пријават, со пополнување на пријавниот лист, најдоцна до 10 октомври 2018 година, за да може да се организираат средби со соодветни партнери.


Контакт:
 -м-р Сања Николова,
телефон:+ 389 32 44 091; е-адреса: sanja@mchamber.mk

Во прилог:
- Програма за посета;
- Агенда за Бизнис форумот на земјите од Западен Балкан;
- Пријавен лист.

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: Sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права