18.10.2018 (Семинар)
ЛОГИСТИКА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА - НАБАВКА, СКЛАДИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ

19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународна конференција за текстил и деловни средби

Бизнис-настани

16.10.2018 - 18.10.2018


Форум Белград,  Србија

БИЗНИС ФОРУМ - МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН СО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ


Коморскиот инвестициски форум и Нордиската бизнис алијанса во соработка со амбасадата на Данска, амбасадата на Финска и амбасадата на Шведска, во рамките на проектот „Европска мрежа за бизнис можности“ со задоволство Ве покануваат на бизнис форум на тема : МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН СО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ.
16-18 октомври, 2018 година
Стопанска комора на Србија
Ул. Ресаваска бр. 15, Белград

Учесниците на форумот и претставниците на компаниите од земјите од регионот на Западен Балкан ќе имаат можност да се информираат за нордиската деловна култура, примери и придобивки од спроведувањето на нивниот деловен пристап, како и да идентификуваат потенцијални области за соработка со нордиските инвеститори во Србија, како и со претставници на стопанската делегација од нордиските земји кои ќе учествуваат на форумот.

Главната цел на форумот е да ги поврзе локалните бизнисмени преку билатерални разговори со соговорниците од соодветните сектори, претставување на можностите на нивните компании и производи и воспоставување на идна соработка.

Работен јазик на настанот е англиски јазик.

Форумите се поделени по денови со цел да се обезбеди поголема вклученост на секоја земја од нордискиот пазар, а првиот форум ќе се одржи на 16 октомври, 2018 година каде ќе учествуваат претставниците од регионот на Западен Балкан и бизнисмените од Шведска. Економскиот форум што ќе се одржи на 17 октомври, 2018 година ќе вклучува претставници од регионот од Западен Балкан и бизнисмени од Данска, додека пак форумот на 18 октомври, 2018 година е резервиран за бизнисмени од Западен Балкан и Финска. 

Регистрацијата за настанот ќе се одвива преку следниот линк: http://nordiccountriesweek2018.talkb2b.net/  .

Рокот за регистрација за компаниите од Западен Балкан е 8 октомври, а комуникацијата на бизнис средбите ќе се одвива на англиски јазик.

Лице за контакт: Влатко Стојановски, тел. 3244-004, е-мејл: vlatko@mchamber.mk .


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Влатко Стојановски
Тел: ++ 389 2 3244004 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: vlatko@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права