11.02.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Ѓерѓалиу: ПОТРЕБНИ СЕ МИНИСТРИ ЗА РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА ВО СИТЕ ЗЕМЈИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо насока на креирање регионалнана стабилност, минатата недела во Приштина се одржа Форум на Организацијата за граѓанско општество (CSO), во соработка со Невладината организаци...
04.02.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
„СИГНАЛ“ - Неделни информации за најновата ЕУ регулатива (II издание)
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаКако што веќе објавивме минатата недела, Коморскиот инвестициски форум во рамки на заедничкиот проект со DIHK- Германската комора за индустрија и трговија, започна со подготовк...
28.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
„СИГНАЛ“ - Нов КИФ билтен за ЕУ регулатива
Како дел од активностите за зголемување на соработката меѓу 6те земји од Западен Балкан и Европската Унија, Коморскиот инвестициски форум во рамки на заедничкиот проект со DIHK- Германската комора за индустрија и трговија, започна со подготовка билте...
21.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ЕУ
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаСо цел земјите од Западен Балкан полесно да ги идентификуваат и да ги развијат своите стратегиски сектори за инклузивен и одржлив раст во економиите на Европската унија, Органи...
14.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ШТО ГО ОЧЕКУВА КИФ ВО 2020 ГОДИНА?
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа преземени и реализирани бројни активности за промоција на регионот и привлекување на странски инвестиции во земјите од Западен Балкан...