04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ОКТА трета година по ред додели стипендии на 10 студенти на УКИМ
Десет студенти на УКИМ денеска ги потпишаа договорите со ОКТА, со кои добиваат целосни стипендии за постдипломски студии. Компанијата трета година по ред стипендира студенти од државниот Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје.Со оваа програма се о...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ДОБИ 9-ТОТО НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ИЗГРАДБА НА ЗДРАВИ ЕКО ДОМОВИ ЗАШТИТЕНИ ОД БУЧАВА
На Адора инженеринг ѝ е доделено деветтото национално признание од министерството за економија за најдобри општествено одговорни практики за одговорен однос кон животната средина за проектот „Со традиционално неимарство до здрав современ дом“. Наград...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Тинекс МТ со награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019
Министерството за Економија на Република Северна Македонија на свеченото прогласување на Општествeна Одговoрност на претпријатијата и додели на Компанијата Тинекс МТ, статуетка за Национална Награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Пивара Скопје освои највисоки награди од Министерството за економија за проектите за едукација на младите и за етичко управување
Пивара Скопје освои значајни награди за најдобри општествено одговорни практики што ги доделуваат Министерството за економија и Националното координативно тело за општествена одговорност. Во категоријата „Вложување во заедницата“ Пивара Скопје ја осв...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ДУНА - семејно одговорнa компанија
Дуна Д.О.О донесе одлука во корист на своите вработени-мајки. По завршување на породилното отсуство од работа поради бременост, раѓање и родителство, новите мајки ќе имаат можност следните 12 месеци да работат со скратено работно време (4 часа), а пр...
02.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
30 ГОДИНИ ЕКСПЕРТС
Компанијата Експертс, специјализирано претпријатие за технологија на компримиран воздух, своето три децениско пшостоење на македонскиот пазар ќе го одбележи со стручно излaгање на тема Како до заштеда на електрична енергија во експлоатација на компре...
29.11.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
The Banker по десетти пат ја награди НЛБ Банка за „Најдобра банка за 2019 година”
На 28-ми ноември во Лондон, НЛБ Банка се закити, уште еднаш, по десетти пат, со престижната награда на реномираниот финансиски магазин The Banker, со што го потврди епитетот за најнаградувана Банка кај насНЛБ Банка на свечената церемонија на еден од ...
28.11.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Потпишан договор за изградба на фотоволтаична електрана во РЕК Осломеј
АД Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ) и „Гирисим Електрик” од Турција денеска во Владата потпишаа договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“ со инсталирана моќност од 10 мегавати, во вредност од седум милиони евра. Од нив 5,...
28.11.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Осигурајте го вашиот објект од земјотрес
Земјотресите не можеме да ги предвидиме, но затоа можеме да ја предвидиме осигурената сума при евентуална штета од истиот.Осигурувањето од земјотрес ви нуди материјална сигурност за штета којашто може да ја предизвика земјотресот. Природните појави н...