14.08.2020, Актуелно
Трговијата на ЕУ со велосипеди и електрични велосипеди
Согласно официјалните податоци од Еуростат за 2019 година, земјите членки на ЕУ направиле извоз на речиси 1 милион велосипеди и други сродни производи во вкупна вредност од 368 милиони евра во земји надвор од ЕУ. Ова претставува раст од 24% во според...
14.08.2020, Актуелно
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА-МЕДИЈАЦИЈА ЗА ЕФИКАСНО РЕШАВАЊЕ НА СТОПАНСКИТЕ СПОРОВИ
Медијација, согласно Законот за медијација во нашата земја, е секое посредување, без оглед на неговиот назив, при решавање на спорниот однос во постапка на медијација во коешто на страните во спорниот однос им се овозможува истиот да го решат по пат ...
14.08.2020, Актуелно
Стипендии за eвропската едукативна програма „Еко вештини за зелена економија“
Институтот за истражување во областите животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ основан од Градежниот институт Македонија (ГИМ) – долгогодишна и реномирана членка на Стопанската комора на Македонија, објави повик за доделување стипендии за у...
14.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен Одбор, АНГЕЛКА ПЕЕВА ЛАУРЕНЧИЌ, ImagePR
Првата независна специјализирана агенција за односи со јавност во Македонија ImagePR е основана во 2002 година, како дополнување на  неопходниот сегмент на професионални комуникации во земјава, кој во моментот на нејзиното основање недостасуваше во о...
13.08.2020, Актуелно
Епитетот „смарт езеро” го доби Велешкото езеро „Младост”
По примерот на Европа и нашата земја го доби првото „смарт езеро”. Преку Проектот за локална и регионална конкурентост (ЛРЦП) кој е со вкупна вредност од 62 милиони денари од кои 55,5 милиони денари се грант, а останатите се обезбедени од општината В...
<<  <  1    >  >>