Централната банка на Косово ја лиценцираше престижната европска компанија Paysera
👁 Прочитано: 951Централната банка на Косово ја лиценцираше престижната европска компанија Paysera

Престижната европска компанија Paysera е лиценцирана од Централната банка на Косово да обезбеди локални и меѓународни услуги за плаќање на косовските клиенти.  Paysera на Косово официјално го претстави моделот за изградба на дигитална мрежа за плаќање во  објекти, трошоци и технолошка инфраструктура.

Paysera ќе му понуди на косовскиот пазар со платежни картички, ефтини или бесплатни трансфери преку апликацијата, решенија за онлајн плаќања и решенија за портал за деловни активности, како и мобилни плаќања преку „Google Pay“ или „Samsung Pay“ и во иднина „Apple Pay“.

Надоместокот за деловна активност преку Paysera нема да надмине 1 ЕУР, вели Башким Зеќири, извршен директор и главен акционер на институцијата за електронски пари Paysera Косово.

Служба за информирање при Комората