Семинар 12.12.2019 ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО ПРОЦЕСОТ НА ПРОДАЖБА

Стопанска комора на Македонија

Еднодневна специјалистичка обука на тема:

ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО ПРОЦЕСОТ НА ПРОДАЖБА

12.12.2019 година (четврток)
10:00-16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат

„Тоа што не одржува во работата, се токму нашите задоволни клиенти.“
(Барбара Хејнигар)


Стопанската комора на Македонија во соработка со D.R Gilbert Centar Group ДОО Белград, Р.Србија, на 12 декември 2019 година, организира еднодневна специјалистичка обука на тема:  ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО ПРОЦЕСОТ НА ПРОДАЖБА

Зашто ја препорачуваме оваа обука?

Бидејќи ниедна компанија нема монопол над потрошувачите/клиентите и поради тоа што ниедна компанија не е единствена на пазарот (конкуренцијата е се поголема). Продажбата сеуште може да се унапреди во сите околности и услови и компанијата која ќе успее да се извлече од криза, успешноста ја прави уште поуспешна и од својот производ прави бренд.
Многу често најдобар лек за криза во работењето е да се унапреди продажбата. Треба да сме сигурни дека одлични производи, услуги или идеи,  нема да го најдат патот до потрошувачот ако нема кој да ги да ги понуди и продаде односно ако немаме вешти продавачи, кои се воедно главната карика во секој продажен процес.

За кого е наменета обуката?

Специјалистичката обука е наменета за топ менаџери, директори, раководители и останатите вработени во секторите за логистика, продажба, маркетинг и дистрибуција како и останати вработени кои се дирекно или индирекно вклучени во ланецот на производство и продажба и кои нудат секаква подршка со идеи, услуги и проекти, како и сите оние кои сакаат да ги зголемат своите продажни вештини и да совладаат нови техники низ конкретни примери од пракса.


ПРОГРАМА:

МОДУЛ 1. САМО ВИСТИНСКИТЕ МОТИВИ ДАВААТ ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ВО ПРОДАЖБАТА
1.1. Запознавање со агендата и целите на обуката;
1.2 .Старите продажни модели даваат се помал резултат;
1.3. Зашто продажбата за многумина е тајна;
1.4. 4 типа на продавачи во продажниот процес;
1.5. 4 типа на клучни фази во продажниот процес при дирекна комуникација и како успешно да се водат продажните разговори.

МОДУЛ 2. КАКО ЕФИКАСНО ДА СЕ ВОСПОСТАВИ МОСТ НА ДОВЕРБА И УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕШЕНИЈА?
2.1. Како да се воспостави ефикасен прв контакт?
2.2. Преку активно слушање до подобро препознавање на потребите на клиентот;
2.3. Како нашите производи да станат одлично решение за потребите на купувачот?
2.4. Употреба на К-П-К-О техника (карактеристика-предност-корист-чувство/емпатија).

МОДУЛ 3. КАКО ЕФИКАСНО ДА СЕ УПРАВУВА СО ПРИГОВОРИ И ПРЕГОВОРИ?
3.1. Ефикасни техники за решавање на приговорите;
3.2. Како успешно да ги отстраниме забелшите поврзани со цената на производот?
3.3. Практични продажни техники;
3.4. Ефикасно изнесување на аргументи без притоа да се изиритира купувачот.

МОДУЛ 4. КАКО УСПЕШНО ДА ЈА ЗАКЛУЧИМЕ ПРОДАЖБАТА?
4.1. Вовед и заклучување;
4.2. Вештина на заклучување на продажбата во согласност со купувачот;
4.3. 11 техники за пробно заклучување на продажбата:
4.4. Креирање на квалитетни односи со купувачите;

Предавач:

Драгиша Ристовски (D.R Gilbert), со повеќе од 25-годиншно практично работно искуство на различни позиции од комерцијалист на терен до директор. Како тренер за работни вештини почнува да работи од пред 15 години, а денес е експерт за дирекна продажба, преговарање, мотивација на вработенините и лидерство. Автор е на 15 книги, бестселерите „Губат само оние кои не играат“ и „Арена за продажба“, објавени под псевдонимот D.R Gilbert. Подоцна следуваат книгите: „Добиваат сите оние кои играат“, „Лидерот е во Вас“, „Продажен ринг“, „Мапа на успехот“, „Вештина на влијанија“, „Како да ги унапредитие своите преговарачки вештини“, „Како да станете ефикасен менаџер за продажба“, „101 техника за влијание“, „21 Зошто и само едно Како“, „Арена на продажба на 21. век“, „Добар говор вреди повеќе од 1000 зборови“, „Лидерски исчекор во иднината“ и „Еден повик менува се`“. Во работните кругови е познат како енергичен предавач, кој на своите семинари и тренинзи со својата позитивна енергија константно го задржува вниманието и ги мотивира слушателите.

Основач е и директор на D.R Gilbert Centar Group DOO D.R Gilbert Consulting и HR Professional Solution. Константно работи за унапредување на продажбата во повеќе реноморани компании ширум регионот. Во текот на својата кариера одржал повеќе од 3.000 семионари, тренинзи и предавања во сите поранешни југословенски републики, на коишто учествувале повеќе од 60.000 слушатели, и тоа од повеќе од 1.500 компании: Банка интеса, „Хемофарм“, „Coca Cola“, Hellenic, Ерсте Банка, „Бош“, „Триглав“, „Перутнина“ – Птуј, „Фиат“, „ДМ“ и  Lilly дрогерија, „Галеника“, „Неопланта“, „Меркур“ и уште многу други банки, осигурителни и прозиводствени компании, дистрибутивни центри и др.

Од 2011 година соработува и со Мокрогорската школа за менаџмент, држи обуки за продажни вештини. Активно е гостин на многу светски познати предавања и конференции.


За сите учесници на специјалистичката обука ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за присуство на обуката.

Работен јазик и материјали: српски јазик.

Последен рок за пријавување: 2.12.2019 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
++ 389 2 3244074

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 20.08.2020
ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ЕКСЕЛ 2016 (ФОРМУЛИ, ФУНКЦИИ, ПИВОТ ТАБЕЛИ И КОНТРОЛНИ ТАБЛИ) СО ПРИМЕРИ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 24.08.2020
НАМАЛУВАЊЕ НА ПЛАТА, ОТСУСТВО ОД РАБОТА, ВРШЕЊЕ НА РАБОТА ОД ДОМА И ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВРЗ РАБОТНИТЕ ОДНОСИ
Семинар, 26.08.2020
ОСНОВИ НА AutoCAD
Семинар, 10.09.2020
ОРГАНИЗАЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА, НА РАБОТЕЊЕТО ВО ПИСАРНИЦАТА, УПРАВУВАЊЕ СО СПИСИТЕ И АКТИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА
Конференција, 16.09.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 16-18 септември 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина
Семинар, 18.09.2020
Практична примена на Ексел (формули, функции, пивот табели и контролни табли) со примери во магацинското работење
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“