28.10.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар:Исполнување и други начини на престанување на обврските oд должничко-доверителски односи согласно Законот за облигациони односи низ призмата на судските постапки

28.10.2016 (Форум)
ДЕЛОВНИ-СРЕДБИ НА МАКЕДОНСКИ И СРПСКИ КОМПАНИИ -28.10.2016 БЕЛГРАД, Р. СРБИЈА

31.10.2016 (Семинар)
Дводневен семинар: „ ВЕШТИНИ ЗА ВОДЕЊЕ УСПЕШНА НАБАВКА ВО ВАШАТА КОМПАНИЈА“

01.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: Подготовка на компаниите (производители на хемикалии и прекурзори) од Република Македонија за регистрација и пуштање во промет на производи во земјите на Европската унија

01.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема: МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневна обука на тема:ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ, КВАЛИТАТИВНО ДОПОЛНУВАЊЕ ВО ПРОДАЖБАТА

02.11.2016 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ ТУРЦИЈА – АФРИКА „TABEF 2016“- 2-3.11.2016 Истанбул,Р.Турција

02.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „ ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА, ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ВНАТРЕШНА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА’’

02.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен форум „Building Green Connections“

03.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: Дигитална форензичка истрага

03.11.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема:МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

05.11.2016 (Форум)
Бизнис Форум и 5. Самит на шефови на влади од земјите од Централна и Источна Европа и Кина- Рига, Латвија 5-6.11 2016 година.

08.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: ,,УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА”

09.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „Innomatch 2016“ 9 ноември 2016 година, Темишвар, Романија

09.11.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ПРАВНИ ИНСТИТУТИ ОД РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

15.11.2016 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИИТЕ ВО БАНКИТЕ

17.11.2016 (Семинар)
Советување на тема:ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ - ОД СТРЕС ДО ЛИДЕРСТВО од 17-19.11. 2016 во Белград

22.11.2016 (Конференција)
Меѓународна конференција „Build and Connect"

24.11.2016 (Тренинг обука)
Тренинг-програма во соработка со Институтот за промоција на економскиот развој на Австриската федерална комора – WIFI : ЕФЕКТИВНА ПРОДАЖБА КАКО РЕЗУЛТАТ НА УСПЕШНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА

29.11.2016 (Тренинг обука)
Еднодневна обука на тема:БИЗНИС МОДЕЛ CANVAS – СТРАТЕГИСКА АЛАТКАЗА КРЕИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО БИЗНИС МОДЕЛИ

02.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни бизнис средби „LOVEAT 2016“ 2-3 декември 2016 година, Венеција, Република Италија

06.12.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен брокерски настан „MIDEST 2016“ во Париз, Франција, од 6-9 декември 2016

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ


28.10.2016
Клубот на менаџери-претприемачи продолжува со редовните активности-ОДРЖАНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА ЕЕН МРЕЖАТА И СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ
27.10.2016
Делегација на Стопанската комора на Македонија учествува на дводневната Регионална конференција "РАЗВОЈНИТЕ ПЕРСПЕКТИВИ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН“ во Будва, Црна Гора
27.10.2016
Претседателот на Советот на странските инвеститори при Стопанската комора на Македонија одржа протоколарна СРЕДБА СО ШЕФОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА
27.10.2016
Mеѓународна економска конференција во Битола – УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН
26.10.2016
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА помеѓу Стопанската комора на Македонија и Народната банка на Република Македонија во областа на унапредување на финансиската едукација
 


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права