07.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Регионална академија и центар за иновации развива „Макпрогрес“ со поддршка на ЕБОР
Компанијата „Макпрогрес“ започна со проект за основање тренинг центар за обуки што ќе служи за потребите на Макпрогрес и на бизнис професионалците од регионот. Проектот е финансиран од Владата на Јапонија преку Фондот за Соработка со Европската банка...
06.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“
 Халкбанк АД Скопје од страна на светскиот финансиски магазин „Глобал Фајнанс“ (Global Finance) е прогласена за Најдобра банка за работа со население за 2020 година, соопштуваат од Банката.Како што додаваат банката е добитник и на наградата „Commerzb...
02.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„Шпаркасе Банка ги претстави Sparky, новиот Viber Chat асистент и Sparkasse Viber Community“
Во услови кога светот се справува со една од најголемите пандемии што досега се појавиле во човештвото, Шпаркасе Банка Македонија воведе нов канал за директна комуникација со своите нови и постојни клиенти преку официјален Viber Chat асистент „Sparky...
02.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
РУДНИКОТ „САСА“ ДОНИРАШЕ СОВРЕМЕН АПАРАТ ЗА АНЕСТЕЗИЈА ЗА ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО КОЧАНИ
Oпштата болница со проширена дејност од Кочани денеска доби нов апарат за анестезија како донација од рудникот „Саса“ од Македонска Каменица.Се работи за најсовремен уред во анестезиологијата од германскиот производител „Дрегер“, кој содржи и респира...
25.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Вршителот на должност Амбасадор на С.Р. Германија во посета на „Костал“: И покрај кризата работниците се задржуваат и се примаат нови
Вршителот на должност Aмбасадор на С.Р. Германија во земјата, Н.Е. Ото Граф, денеска ја посети фабриката „Костал Македонија“ во Охрид, една од поголемите германски инвестиции од автомобилската индустрија кај нас. Од започнувањето на инвестицијата „Ко...