Бизнис-настани

16.03.2018 - 16.03.2018


Конференција „Жан Митрев“ Клиника, Скопје,  Македонија

САМИТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ          Почитувани,

          Зголемената конкуренција на глобалниот пазар бара соодветна реакција од компаниите и нивно постојано приспособување на новиот начин на работа. Големите можности носат и големи одговорности, а бизнис секторот треба да ги искористи можностите на начин прифатен од пазарот. Имајќи за цел да предочиме на новите трендови во бизнисот, како и на приспособувањето на современите услови во насока на континуиран пазарен успех, на 16 март 2018 година во Скопје, Стопанската комора организира:

САМИТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ

          Имплементацијата на новата технологија во работењето на компаниите од малите земји им нуди неограничени можности. Достапноста до светскиот пазар ги доведува во скоро еднаква позиција со најголемите играчи во секторот и, секако, придонесува за зголемување на нивната конкурентност.
          Овогодинешната конференција има за цел да ги обработи темите поврзани со „blockchain“ технологијата и поврзаната регулатива, „crowdfunding“ моделите на алтернативно финансирање на бизнисите, роботика и автоматизација во корист на бизнисот и, секако, етичката страна на дигиталниот пазар.
          Учество на панел дискусиите ќе земат истакнати домашни и странски претставници од бизнисот, науката и државните институции. Информациите поврзани со темите и учесниците се наведени во агендата во прилог.

          Котизацијата за настанот по учесник  изнесува 3100,00 ден + ДДВ, (секој дополнително пријавен учесник од исто правно лице добива 10% попуст).
          Вашето учество може да го пријавите со доставување на пријавниот лист на следните контакти:
Борис Тримчев, е-адреса: boris@mchamber.mk, моб. 072 20 70 91 или
Анита Рафајловска, е-адреса: anita.mitrevska@mchamber.mk, тел. 02 32 44 057


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Борис Тримчев
Тел: ++ 389 72 207 091
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: boris@mchamber.mk

Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права