Семинар 03.06.2020 КАКО ДА РАЗВИЕТЕ CONTENT МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА ЗА ВРЕМЕ И ПО КОВИД-19?

„онлајн“-семинар 10:00-13:00


   

Неоспорно е дека ненадејниот и брз развој на корона вирусот комплетно го промени нашето секојдневие. Без разлика дали го гледаме од аспект на потрошувач или сопственик на трговска марка (бренд), интеракциите се комплетно поинакви и бараат многу поголема интернет-свесност и ефикасност. Овие промени бараат и приспособување на корпоративните пораки и промотивната комуникација. Следствено на ситуацијата, неопходно е маркетерите да го прифатат предизвикот и да започнат да комуницираат по новите правила кои ги носат сите овие промени.

За таа цел, Стопанската комора на Македонија, на 3 јуни 2020 година, организира „онлајн“-семинар на тема: „КАКО ДА РАЗВИЕТЕ CONTENT МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА ЗА ВРЕМЕ И ПО КОВИД-19?“. Интерактивнитот „онлајн“-семинар се фокусира на развој на контент маркетинг стратегија за време на Ковид-19, како и продолжување на истата по завршувањето на пандемијата. Семинарот ќе има за цел да ги презентира можностите за комуницирање во овој период, да сподели совети и методи како брендовите најефикасно да се справат со овој проблем и да добијат најмногу за нивните бизниси.

Семинарот ќе опфати преглед на можностите за комуникација во и по периодот на пандемијата, како и совети и методи за најефикасно справување со новонастанатата комуникација.
Овој семинар е наменет за претставници на маркетинг секторот во компаниите, како и лица задолжени за екстерна комуникација.

ПРОГРАМА

ПРВ ДЕЛ
-  Промени во комуникацијата:
• Економски промени кои ги донесе Ковид-19;
• Комуникациски промени кои ги донесе Ковид-19;
• Културолошки промени кои ги донесе Ковид-19;
• Што значат сите овие промени за маркетинг комуникацијата?

ВТОР ДЕЛ:
- Промотивно комуницирање во услови на пандемија:
  • Што треба да направите, што не смеете да направите?
  • Како да го приспособите вашиот бренд за комуницирање во време на пандемија?
  • Како комуницираат брендовите во светот (студии на случај)?
  • Од каде да започнете (развој на content маркетинг стратегија)?

- Практична примена: Развој на содржина за сопствениот бренд:
  • Објава за социјални медиуми;
  • Поврзување со CSR кампања;
  • Активација со инфлуенсери
  • Анализа и коментари на дадените решенија.

ТРЕТ ДЕЛ: 
- Насоки за комуникација по завршување на пандемијата:

  • Дали веќе постои „нормална“ комуникација? – Како вашиот бренд да излезе од пандемијата?
  • Што нѐ очекува следно? – Предвидувања за развој на промотивната комуникација;
  • Препораки и совети за продолжување на комуникацијата.

Предавач:   
- Ива Дујак,
доктор на науки од областа на маркетингот, со специјализација дигитален маркетинг. Таа е партнер и технички директор на Маркетинг агенцијата „Brand Union“, каде е задолжена за стратешки развој и комуникација на бројни локални и интернационални брендови. Автор е на наградуваните блогови This is Not a Social Media Blog и Skopje Casual, организатор на Creative Talks MК, со искуство во предавање на тема маркетинг и дигитален маркетинг на Економскиот факултет во Скопје, Економскиот факултет во Прилеп, бројни невладини организации и академии.

За сите учесници ќе биде обезбедено:    

- упатства за приклучување на „онлајн“-семинарот;
- работни материјали во електронска верзија и
- e-сертификат за учество на семинарот.    

Бројот на учесници е ограничен на 20 лица.
Сите заинтересирани за учество на овoj „онлајн“-семинар можат да се пријават најдоцна до 28.5.2020 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 06.07.2020
Кризен менаџмент Финансиски и Фискални мерки
Семинар, 07.07.2020
ИНФОРМАЦИОНА БЕЗБЕДНОСТ ВО КРИЗНИ СИТУАЦИИ
Семинар, 07.07.2020
ЗАКОНСКА РАМКА, УРЕДБИ, ТЕХНИЧКО-ИНЖЕНЕРСКИ МЕРКИ И ПРЕПОРАКИ ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА
Семинар, 08.07.2020
ОПТИМИЗАЦИЈА НА ВЕБ-САЈТ ЗА „ОНЛАЈН“-ПРЕБАРУВАЧИ, СО ЦЕЛ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ВАШЕТО ПРИСУСТВО НА ИНТЕРНЕТ (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)
Работилница, 09.07.2020
ПРАВА И ОБВРСКИ ПРИ ВРШЕЊЕ НА РАБОТА ДОМА И НАДЗОР ОД ИНСПЕКЦИЈАТА НА ТРУДОТ ВРЗ РАБОТНИТЕ ОДНОСИ
Тренинг обука, 10.07.2020
Следење на задоволството на клиентите и постапување по приговори преку стандардот ISO 10002:2018 МЕНАЏМЕНТ ЗА КВАЛИТЕТ
Семинар, 13.07.2020
ПРОМЕНЕТИТЕ ОКОЛНОСТИ КАКО ОСНОВ ЗА РАСКИНУВАЊЕ ИЛИ ИЗМЕНА НА ДОГОВОРИТЕ СКЛУЧЕНИ ПОМЕЃУ ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ
Семинар, 10.09.2020
ОРГАНИЗАЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА, НА РАБОТЕЊЕТО ВО ПИСАРНИЦАТА, УПРАВУВАЊЕ СО СПИСИТЕ И АКТИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА
Конференција, 16.09.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 16-18 септември 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина
Семинар, 18.09.2020
Практична примена на Ексел (формули, функции, пивот табели и контролни табли) со примери во магацинското работење
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“