26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

03.04.2018 (Семинар)
КОНТРОЛИНГ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

12.04.2018 (Семинар)
ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

17.04.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

23.04.2018 (Работилница)
ВОВЕД ВО РЕЛАЦИОНИ БАЗИ НА ПОДАТОЦИ

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

13.11.2017


Актуелно  

СОРАБОТКА НА КОМПАНИИ ОД РЕГИОНАЛНИТЕ КОМОРИ СО СЕДИШТЕ ВО КИЧЕВО И ВО ВЕЛЕС


Компании од регионалните комори со седиште во Кичево и во Велес на 10.11.2017 година остварија работна средба во Регионалната комора со седиште во Кичево, а реализираа и заедничка посета на компании во кичевскиот регион.

 

Претседателот на Регионалната комора со седиште во Кичево, Игор Соколески од РЕК „Осломеј“ – Кичево, се сретна со Димче Панов од „ИНСА ВОДАИНЖИНЕРИНГ“  Увоз-извоз од Велес, а средбата беше резултат на претходните реализирани заеднички активности и бизнис средби кои придонесоа  соработката да продолжи со директни работни средби.

Компанијата „ИНСА-ВОДАИНЖИНЕРИНГ“ ДООЕЛ - Велес e застапник на  „АД ИНСА“ – индустрија за водомерни саати од Белград,  баждарни уреди, како и услуга - сервис на водомери и други мерачи, како и генерален застапник на „АКВА интерма“ реномирана компанија од Р. Србија за опрема за хлорирање и третман на вода. Компанијата успешно ја имплементира целата програма во своето работење.

На средбата се истакна потребата од поддршка на домашните компании, подобра  инфраструктура за меѓусебно поврзување, како подобро поврзување со блиските региони во и надвор од државата.

Воедно, беа посетени повеќе членки од кичевскиот регион, меѓу кои  фирмата „Тими ком“, чија дејност е трговија на мало со градежни материјали, којашто на пазарот постои од 1997 година и се занимава со трговија на железарија, електроопрема, материјали за водоводна и канализациона инсталација, завртки и навртки и друго. Беше посетена и фирмата „Вејселовски“ која е нова потенцијална членка и работи со трговија на мало и др.

При посетите исто така се разговараше за потребата од заедничка поддршка и  соработка на  компаниите и регионалните комори во настапот на домашните и на странските пазари, беа разгледани начини на можна соработка, како и размена на искуства за проблеми со кои се соочуваат и барање решенија за подобро работење на компаниите.

Дијана Лазороска Јованоска
Ирена Жарова
 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права