СОРАБОТКА СО ДОМАШНИ ИНСТИТУЦИИ 06.07.2020
👁 Прочитано:26.10.2020,
ЕВРОКОДОВИТЕ - УСЛОВ ЗА ПОКОНКУРЕНТНО МАКЕДОНСКО ГРАДЕЖНИШТВО НА ЕВРОПСКИТЕ ПАЗАРИ
          - Во септември годинава нашата држава ги усвои Еврокодовите кои претставуваат технички прописи и стандарди од Европската Унија за проектирање и градење на градежни конструкции, и истите се внесени во Правилникот за стандарди и нормативи за ...
15.10.2020,
Работна средба на раководството на Групацијата на пазари со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски
На средбата што беше остварена на иницијатива на Групацијата на пазарите во рамки на Стопанската комора на Македонија со министерот Милевски се дискутираше за тековните проблеми на пазарите предизвикани пред се’ од корона кризата и за начините како д...
13.10.2020,
МАКЕДОНСКОТО ГРАДЕЖНИШТВО ИМА КАПАЦИТЕТ ДА БИДЕ РЕАЛИЗАТОР НА ГОЛЕМИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ
Во Стопанската комора на Македонија, на покана на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите, беше реализирана работна средба на градежните компании со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и неговите ...
06.10.2020,
ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГРАДЕЖНИШТВОТО И РЕГУЛАТОРНАТА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГЕТИКА
Претседателот на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите при Стопанската комора на Македонија, Андреа Серафимовски и претставници на Здружението, одржаа работна средба со претседателот на Регулаторната комисија...
28.09.2020,
КОНЕЧНО ПРИФАТЕНИ ДЕЛ ОД ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.Тргнувајќи од досега преземените мерки, но и овие од четвртио...
28.09.2020,
ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ ОД ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Светскиот ден на туризмот, 27 септември 2020 година, Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Министерството за економија и Проектот „Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, го ...
23.09.2020,
ЗАЕДНИЧКА СРЕДБА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА И МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА
Дуалниот систем на образование и регионалните центри за стручно образование и обука беа тема на денешната средба со министерката за образование и наука, Мила Царовска, организирана на покана на Стопанската комора на Македонија, со претставници од Сто...
22.09.2020,
ЦАРИНСКА УПРАВА НА РСМ: ПРЕЗЕНТИРАНИ УСПЕШНО ПРЕЗЕМЕНИТЕ МЕРКИ ЗА ОЛЕСНУВАЊЕ НА ТРГОВИЈАТА ВО УСЛОВИ НА ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА
Активностите на Поткомитетот за царина и потекло во рамки на CEFTA, со кој оваа година претседава Царинската управа на Република Северна Македонија, вклучија организирање на денешната официјална посета на Граничниот премин Табановце, со високи претст...
20.09.2020,
ПОДДРЖАНИ 87 КОМПАНИИ И НАЈАВА НА СЛЕДЕН ЦИКЛУС ЗА НОВА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА КОМПАНИИТЕ ОД ФИТР
Вкупно 87 компании, кои планираат да реализираат проекти во вредност од околу 3 милиони евра, избрани се во финалната селекција од повикот за ко-финансирани грантови за брзо прилагодување од Ковид 19, соопштија вчера на прес конференција во Владата, ...
19.09.2020,
ШТО ДОНЕСЕ  18-ти септември, „ИНВЕСТИТОРСКИОТ ДЕН“ НА БЕРЗАТА
На „Инвеститорски ден“ на Берзата на 18.09.2020 година, се склучиле вкупно 339 трансакции што е убедливо најголем број на трансакции од јуни до денес. Вториот најголем број на трансакции на дневно ниво во овој период е 169, а просечниот дневен број н...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015