ДАНСКА БАНКА НУДИ КРЕДИТ СО КАМАТА ОД 0,5 %

   

АКТУЕЛНО / 14.08.2019
👁 Прочитано: 274


ДАНСКА БАНКА НУДИ КРЕДИТ СО КАМАТА ОД 0,5 %

Данската банка Jyske дава станбени кредити со негативна камата од 0,5 отсто што значи дека граѓаните кои ќе земат ваков кредит ќе платат помалку пари од позајмените, пишува Бизнис Инсајдер.
– Ова е ново поглавје во историјата на хипотеки и отвора нови можности за сопствениците на домови – велат од банката.
Негативната каматна стапка на Jyske е последна во низата екстремно ниски, евтини кредити за недвижности во Данска.

Банката Abp на пример најави дека дава станбени кредити на 20 години со фиксна рата на отплата без камата.

Превземено од: ПлусИнфо.мк
https://plusinfo.mk