Видео Галерија
27.03.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 27.3.2020 година
Во период на вонредна состојба клучни за успешно функционирање се комуникацијата и координацијата. Во тој контекст, многу важен е протокот на информации, од компаниите преку Стопанската комора на Македонија до Владата и надлежните институции, но и об...
26.03.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 26.3.2020 година
Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните ...
23.03.2020, АКТУЕЛНО
ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ВО НОЌНА СМЕНА
На денешното обраќање до јавноста од страна на м-р Зоран Јовановски, Главен советник на Управниот одбор на Стопанската комора на Македонија за економски прашања, кое во овие вонредни околности го правиме само со наше обраќање кон јавноста без присуст...
20.03.2020, АКТУЕЛНО
АНКЕТА ЗА ПРВИЧНИТЕ ВИДУВАЊА ВРЗАНИ СО ЕКОНОМСКИТЕ ШТЕТИ ОД COVID -19
Сето ова ќе помине и ќе се сеќаваме на времињата кога прес конференции сме одржувале на паркинг. Но, во вонредна состојба и прес конференции мора да се прават на вонреден начин, бидејќи сите мораме стриктно да се придржуваме до инструкциите дадени од...
10.03.2020, АКТУЕЛНО
АЗЕСКИ ОД ИДНИОТ МЕСЕЦ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ
- Одржан состанок на Управниот Одбор на КИФ -На денешната седница на Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум беше донесен заклучок претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески, од идниот месец, по спроведувањето на процеду...