23.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Потврдени ЕУ сертификати за добра производна пракса на Алкалоид
Алкалоид АД Скопје, информира дека Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Словенија по извршената инспекција во погоните за производство на лекови на компанијата, ги потврди сертификатите за сообразност со начелата на Добрата произво...
23.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Пивара Скопје доби нова А-интегрирана еколошка дозвола
Министерството за животна средина и просторно планирање ѝ додели на Пивара Скопје нова А-интегрирана еколошка дозвола со важност во наредните седум години. Со овој документ се потврдуваат дополнителните вложувања и одржувањето на највисоко ниво на ко...
23.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ДВОЕН ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА НОВОТО ПРЕМИУМ ВИНО НА „ТИКВЕШ“ ВО ХОНГ КОНГ ГИ ЗАГОЛЕМУВА ШАНСИТЕ ЗА ПОГОЛЕМ ПЛАСМАН ВО КИНА
Новото црвено премиум вино „Terrasse a L’Ombre 2018“, кое е дел од „Tikveš Châteaux & Domainеs“, освои двоен златен медал на првиот голем меѓународен вински натпревар оваа година, што се одржа во Хонг Конг, Кина – China Wine & Spirits Best Value 2020...
22.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
СТАРТУВАШЕ СПЕЦИЈАЛИЗИРАНАТА ПЛАТФОРМА ИЗВОЗ.МК
Денеска стартуваше Извоз.МК, специјализирана платформа за промоција и поддршка на македонскиот извоз и македонските извозни компании.Главниот фокус ќе биде ставен на порталот www.izvoz.mk, кој има за цел на едно место да ги обедини сите важни информа...
20.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Методија Мирчев нов извршен директор на А1 Македонија
Преземено од МИАМетодија Мирчев е назначен за нов извршен директор на А1 Македонија. Од, компанијата соопштуваат дека тој од денеска ги презема одговрностите на извршната позиција и ќе го наследи Мислав Галер, кој одлучи да ја продолжи својата кариер...