Бизнис-настани

30.08.2018 - 30.08.2018


Форум Скопје,  Македонија

АФИРМАЦИЈА НА ПОТРЕБАТА ОД ИНСТИТУЦИОНАЛНО РЕГУЛИРАЊЕ НА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕКУ МОДЕЛОТ,,БИЗНИС АНГЕЛИ”


АФИРМАЦИЈА НА ПОТРЕБАТА ОД ИНСТИТУЦИОНАЛНО РЕГУЛИРАЊЕ
НА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕКУ МОДЕЛОТ
,,БИЗНИС АНГЕЛИ”

Стопанска комора на Македонија, сала 4, на 5-ти кат

Кабинетот на проф. д-р Зоран Шапуриќ, министер задолжен за регулатива за подобрување на  инвестициската клима за домашни претпријатија во  Владата на РМ, во соработка со Стопанската комора на Македонија, Ве покануваат да присуствувате на претстојниот Форум за афирмација на потребата од институционално регулирање на финансирање преку моделот ,,Бизнис ангели“.  

На Форумот ќе се дискутира околу можностите и потенцијалот во Република Македонија за воспоставување регулатива за инвеститори, т.н. ,,Бизнис ангели“, како и потребите од измени и дополнувања на позитивните законски прописи, со цел зголемување на бројот на инвестициите што би довело до севкупен економски развој на државата.

Во рамките на Форумот особено внимание ќе се посвети на презентирање на постојната законска регулатива и успешните практики од оваа област во Европа и во светот, вклучително и моделот на регулирање на ангел инвеститори во Р.Турција, како и илустрирање искуства од страна на корисниците и инвеститорите според моделот „Бизнис ангели“ во Македонија.

Форумот ќе се одржи на 30 август 2018 година (четврток), со почеток во 14:30 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 4 на 5-ти  кат.

Покрај претседателот на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели, претставниците од Владата РМ, претседателите на стопанските комори во Македонија, универзитетски професори, претставници на македонските мрежи на бизнис ангели, домашни и странски експерти, ќе може и Вие со Вашето присуство да се вклучите во дискусијата околу потребата за регулирање на анел инвеститорите во земјава. 

Во прилог: Агенда на Форумот 

Ве молиме, Вашето присуство да го потврдите најдоцна до 27.8.2018 година (понеделник).  
             
  


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Нена Николовска
Тел: ++ 389 2 3244054
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: nena@mchamber.mk

Контакт: Валентина Цветковска
Тел: ++ 389 2 3244063
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: valentina@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права