19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународната конференција за текстил за градежништво, медицина и здравствена заштита, машини за текстил и нови технологии и деловни средби, 29-30 ноември 2018 година, Ахен, Германија

Актуелно


19.10.2018
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, БРАНКО АЗЕСКИ, НА ФОРУМСКА ДЕБАТА: „ЧЛЕНСТВОТО ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НАТО И ПЕРСПЕКТИВИТЕ ВРЗ БИЗНИСОТ“
18.10.2018
Групација за безбедност и здравје при работа - ОТВОРЕНА ПОСТАПКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ТРИ ПРАВИЛНИЦИ ОД ОБЛАСТА НА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
18.10.2018
Одржано предавање на тема: „Креативно рекламирање - герила маркетинг“ како дел од активностите на КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ
18.10.2018
ЈАСНО ДЕФИНИРАЊЕ НА ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА И НАМАЛУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА
17.10.2018
ПРЕМИН ОД ОБРАЗОВАНИЕТО - НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ
17.10.2018
АГЕНЦИИТЕ ЗА НЕДВИЖНОСТИ ГИ АКТУЕЛИЗИРАА ЗАЛОЖБИТЕ ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ЗАКОН ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ ВО ПРОМЕТОТ СО НЕДВИЖНОСТИТЕ
16.10.2018
ПОДЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА ОД ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР НА ЈАВНА РАСПРАВА ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
15.10.2018
АКТУЕЛНИТЕ СОСТОЈБИ ВО ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА - ПРОЕКЦИИ ЗА НАРЕДНИОТ ПЕРИОД
15.10.2018
ПОДДРШКА НА РЕФОРМИТЕ ВО СЕКТОРОТ ЕНЕРГЕТИКА ВО МАКЕДОНИЈА
08.10.2018
ДО НОВИ ПАЗАРИ И ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ И ПРЕКУ КАТАЛОГОТ НА КЛУБОТ НА ИЗВОЗНИЦИ ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
04.10.2018
ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, БРАНКО АЗЕСКИ, НА НАУЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИДНИ ПРЕДИЗВИЦИ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ И ЕКОНОМСКИТЕ ПОЛИТИКИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“
04.10.2018
КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ продолжува со своите активности, одржано предавање на тема „РАЗВОЈ НА ВРАБОТЕНИТЕ“
04.10.2018
БИЗНИС ФОРУМ: „DOING BUSINESS WITH FINLAND“
02.10.2018
УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРИВАТНОТО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ „САБА“ ВО ПОСЕТА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ШТИП
01.10.2018
Прес-конференција на Стопанската комора на Македонија – ОЧЕКУВАНИ ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ ОД НАДМИНУВАЊЕТО НА КЛУЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПАДОТ НА ИНДУСТРИЈАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПИВО
01.10.2018
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС НА ЕКОНОМСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ
28.09.2018
Објава на Комисијата на Европската унија која се однесува на датумот на примена на правила за потекло кои овозможуваат дијагонална кумулација
27.09.2018
ГРАДЕЊЕ НА КОНКУРЕНТНИТЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР ПРЕКУ ПРОЕКТОТ „ПАЗАРНО ОРИЕНТИРАНИ ВЕШТИНИ ЗА ОДРЖЛИВО ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНО ГРАДЕЊЕ“ (ТРАИНЕЕ)
1 / 16

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права