31.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
MOZZART ДОНИРА 50.000 ЕВРА ЗА БОЛНИЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
Компанијата Mozzart подготви донација за болниците во Македонија во износ од 50.000 евра, односно нешто повеќе од 3 милиони денари. Првата реализирана донација од 15.000 евра е наменета за Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје...
31.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
KОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ДОНИРАШЕ 6.150.000 ДЕНАРИ И ЗАШТИНИ МАСКИ ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО
Комерцијална банка АД Скопје обезбеди парична донација во износ од 6.150.000 денари и дополнителна заштитна опрема (34.250 медицински заштитни маски за лице) во вредност од 1.200.000 денари за потребите на Министерството за здравство, со цел да им по...
31.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ПЕКАБЕСКО ПРЕДВРЕМЕНО ГИ ИСПЛАТИ ОБВРСКИТЕ КОН ДРЖАВАТА КАКО ПОДДРШКА ВО НАЦИОНАЛНАТА БОРБА СО КОРОНАВИРУСОТ
Компанијата „Пекабеско“ изврши аконтативна уплата на целокупниот пресметан данок на добивка за 2020 година во висина од 8.833.000 денари со што се приклучува на иницијативата на Владата и Министерството за финансии за давање конкретен придонес во нац...
31.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ДОНАЦИЈА ОД КИЧЕВСКАТА КОМПАНИЈА „АТВА“ ЗА ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО КИЧЕВО
За време на вонредната состојба со корона вирусот, компанијата “Атва” од Кичево донираше средства за хигиена и други материјали во вредност од 290.000 денари за потребите на кичевската Општа Болница. Донирани се прекривки, перници, постелнини, средст...
31.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ОКТА СО ДОНАЦИЈА ОД 50.000 ЕВРА ЌЕ ГО ПОДДРЖИ ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ
Компанијата ОКТА преку донација на медицинска опрема во вредност од 50.000 евра ќе го поддржи здравствениот систем во справувањето со епидемијата предизвикана од коронавирусот.Компанијата, како што соопшти денеска, веќе набави еден видео бронхоскоп и...