РЕКОРДЕН ЈУЛИ ЗА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ

   

👁 Прочитано: 329


РЕКОРДЕН ЈУЛИ ЗА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ

Охридскиот аеродром го регистрира најпроментниот јули, опслужувајќи  51.981 патник, што претставува раст од 44,7% во споредба со минатата година. Бројот на авионски летови се искачи на 466, што е раст за 46,1% од претходните 319.  Во текот на периодот јануари-јули, Охридскиот аеродром посака добредојде на 156.456 патници, бележејќи раст од 56,4%. Тоа претставува зголемување од 56.426 патници во споредба со 2018 г. Се проценува дека оваа година аеродромот ќе опслужи повеќе од 300.000 патници. Ова лето, на Охридскиот аеродром летаат Wizz Air, Edelweiss, Eurowings, Arkia Israel Airlines, Chair Airlines, Pegasus, Onur Air, Corendon Airlines, Brussels Airlines, TUIFly, Nordica, Enter Air, LOT и Helvetic.

Месец

Патници

Промена (%)

Јануари

8.132

40.5

Февруари

7.146

53.0

Март

11.119

96.7

Април

19.080

144.5

Мај

25.120

68.4

Јуни

33.887

34.1

Јули

51.981

44.7

 
Превземено од: ExYuaviation.com
https://www.exyuaviation.com