28.05.2020, АКТУЕЛНО
Објавени протоколите за отворање и работа на угостителските објекти за исхрана и кафетериите
Владата ги објави протоколите за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти за исхрана со кои од 28 мај 2020 (четврток) година може да отпочнат со работа кафетериите и угостителските објекти со посетители во отворените делови на овие о...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
ПРЕД ТЕКСТИЛНИТЕ КОМПНИИ ПРЕТСТАВЕНА ИДЕЈАТА ЗА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ОСВОЈУВАЊЕ НОВИ ПАЗАРИ
Во третиот пакет економски мерки за нова развојна македонска економија во делот на Директна поддршка за македонското стопанство, предвидена е финансиска подршка од 1 милион евра, за изготвување на дигиталната платформа на текстилните и кожарските ком...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО ВЛЕГУВААТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД, НЕОПХОДНА Е ПОДОЛГОРОЧНА СИСТЕМСКА ПОДРШКА
Во рамки на Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива беа презентирани клучните наоди од „Студијата за ефектите предизвикана од КОВИД-19 врз туристичко угостителскиот сектор, со препораки за справување со економските ефекти“. За пост...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
КОВИД-19 сериозно влијае врз деловните субјекти низ целиот регион на Западен Балкан
Стопанската комора на Македонија, преку Коморскиот инвестициски форум соработува со Организацијата за економска соработка и развој (OECD) во спроведувањето на анкетно истражување за ефектите предизвикани од кризата поврзана со коронавирисот КОВИД-19 ...
22.05.2020, АКТУЕЛНО
Првата фабрика за производство на фотоволтаични модули во земјата Пиксел Гроуп Скопје одбележува две години
Пиксел Гроуп ги исполни плановите во втората година од работењето со потврда на водечката позиција, производител број 1 во регионот на монокристални и поликристални фотоволтаични модули со највисок квалитет.Супериорниот квалитот на целокупниот асорти...