19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународната конференција за текстил за градежништво, медицина и здравствена заштита, машини за текстил и нови технологии и деловни средби, 29-30 ноември 2018 година, Ахен, Германија

Бизнис-настани

31.10.2018 - 01.11.2018


Бизнис средби SANTEK Индустиско технолошки саем во Коџаели,  Турција

Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција


Почитувани,

 

Стопанската комора на Македонија -Турција  известува дека по седми пат  се одржува Match4Industry Business Matching Event од 31 октомври- 1 ноември 2018 во просториите на SANTEK Индустиско технолошки саем во Коџаели, Република Турција и  Ве поканува да земате учество во овој настан кој што овозможува билатералните средби со компании од Турција, ЕУ и други земји.

 

Субвенционирање за 3 ноќевања ќе биде покриено од страна на Министерство за трговија на Р.Турција. За да ја искористите оваа субвенција, Ве замолуваме да го пријавите Вашето учество најдоцна до 14-ти октомври 2018 год. Пријавувањето за субвенцијата  е во МАТТО. Во продолжење ви ги испраќаме линковите, по сектори, каде се прикажани веке пријавените компани за билатерални средби https://match4industry.b2match.io/. Од ова листа треба да си одберете партнери за средбите и истите да ги посочите во регистрацијата. Eлектронско пријавување за учество на настанот -Match4Industry Business Matching e нa линкот https://match4industry.b2match.io/signup . За разлика од порано, оваа   година учество е без котизација.

 

 Match4Industry Business Matching Event го организира Трговско индустриска комора на Коџаели со Европска претприемачка мрежа, Трговско индустриска комора на Големо Војводство Луксембург, и многу други бизнис асоциации од Европа, Турција и пошироко. 

 

Match4Industry е дел од   “Doing Business Onsite” или Бизнис на лице место, единствен концепт на билатералните средби кои се нудат во самите компании како и на самиот настан.  Исто така ќе биде овозможена опционална програма а тоа е посета на водечки автомобилски компании, со што, на учесниците ќе им се овозможи на лице место и од првата рака да се запознаат со  деловната клима во индустријските зони на Коџаели. Како и досега се обезбедени услови за непосредни средби на партнерите во просториите на SANTEK .

 

пријавените компании по сектори.

ü  Автомото делови

     ü  Металска и машинска индустрија

     ü  Пластика и гума

     ü  Гуми

     ü  Хемиски производи (бои и лакови за автомобили и средства за одржување)

     ü  Градежништво и градежни материјали

     ü  Енергетика

     ü  Човекова околина

     ü  Електрика и електроника

     ü  Информациски и комуникациски технологии

      Женско Претприемништво

       

  • Деловни средби (Б2Б)
  • Поддршка пред, за време и по настанот
  • Локални трансфери до точките за средбите
  • Превод од Англиски на Турски и обратно
  • Ручеци, освежување и гала вечера

 

v  Трошоци за сместување на учесниците (3 ноќевања во хотелот 5 звездички) ќе го финансира Министерство за економија на Република Турција под услов да се работи за купувачи. Барањето за бесплатно ноќевање ќе биде прифатено до 14.октомври 2018

 

Краен рок за регистрација во Match4Industry Business Matching Event:

 25-ти октомври, 2018

 

Пријавување :

- MATTO -

Makedonya Türkiye Ticaret Odası

Стопанска Комора на Македонија-Турција

Macedonia Turkey Chamber of Commerce

 

Adres: Jordan Mijalkov No:8 Center / Skopje

: +389 2 310  12 20

       +389 2 310  12 22

: +389 2 310  12 21

matto@matto.com.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Зорица Мешкова
Тел: ++ 389 2 3244019
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: zorica@mchamber.mk

Контакт: Војкан Николовски
Тел: ++ 389 2 3244068
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: vojkan@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права