15.10.2018 (Саем)
„124th China Import and Export Fair - Canton Fair 2018“

15.10.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: Права на работниците од работен однос, право на плата, разлики помеѓу додатоци и надоместоци од плата, право на годишен одмор,надомест на материјална и нематеријална штета

16.10.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ - МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН СО НОРДИСКИТЕ ЗЕМЈИ

16.10.2018 (Форум)
Бизнис форум на земјите од Западен Балкан - 18 октомври 2018 година, Талин, Р. Естонија

17.10.2018 (Семинар)
ПРАКТИЧНИ АСПЕКТИ НА ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА СО ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАВСТВО

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

18.10.2018 (Семинар)
ЛОГИСТИКА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА - НАБАВКА, СКЛАДИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ

19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународна конференција за текстил и деловни средби

Бизнис-настани

07.07.2018 - 07.07.2018


Форум плоштад Бугарија, Софија,  Бугарија

7ми Самит и бизнис форум на шефовите на влада на земјите од Централна и Источна Европа и Кина


7ми Самит и бизнис форум
на шефовите на влада на земјите од Централна и Источна Европа и Кина
7ми јули (сабота), 2018 година
Национална палата на културата, 1, плоштад Бугарија, Софија


Министерството за економија на Бугарија, Бугарската агенција за промоција на мали и средни претпријатија (БСМЕПА) и Деловниот совет Кина - СЕЕС, би сакале да Ве информираме дека Република Бугарија има чест да биде домаќин на 7-та Средба на шефовите на Влади на земјите од Централна и Источна Европа (СЕЕС) и Кина што ќе се одржи во Софија на 7 јули, 2018 година.

Давајќи голема важност на процесот на зацврстување на соработката со Кина и СЕЕС согласно Иницијативата 16+1, Министерството за економија на Бугарија и БСМЕПА организираат Деловен форум во рамките на 7-та Средба на шефовите на Влади, кој ќе се одржи исто така на 7-ми јули, 2018 година во Софија во Национална палата на културата.

Во рамки на Деловниот форум ќе бидат организирани четири панел дискусии за секторите:

- Високи технологии, инвестиции, индустриско партнерство, заедничко вложување;
- Инфраструктура (вклучувајќи и транспортна и патна инфраструктура, енергетика);
- Земјоделство;
- Туризам.

Паралелно ќе бидат организирани и Б2Б средби за вмрежување и сесија за презентација на проекти во рамките на кои ќе се презентираат инвестиции и проекти за кои Кинеските инвеститори бараат партнери.

Деловниот форум претставува и одлична можност за продлабочивање на соработката помеѓу земјите од СЕЕС и Кина, соработка на учесниците од другите организации со владини и невладини институции да изградат мрежа, да пронајдат можности за соработка од заеднички интерес и да добијат подобро разбирање и практично знаење за поддршка на компаниите и да ја олеснат трговијата и инвестициите согласно Иницијативата 16+1.

Учеството во Деловниот форум не се наплаќа. Вашето присуство можете да го пријавите единствено со он лине аплицирање преку формуларот што е во прилог на овие документи. Регистрираните Рокот за пријавување е 22 јуни 2018 година. учесници ќе добијат линк за акредитација на Деловниот форум што е задолжителен за пристап до местото на настанот.

Забелешка – Поради online аплицирањето директно кај организаторот, а со цел да се има увид кој се` компании од македонска страна ќе учествуваат на настанот, Ве молиме интересот за учество да го потврдите и во Стопанската комора на Македонија, контакт лице кај Сашо Деспотовски, е-адреса: saso@mchamber.mk и телефон: +389 (02) 3244-089.

Во прилог:

Агенда
Регистрациона форма 
Покана од Бугарската агенција за промоција на мали и средни претпријатија (БСМЕПА).


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сашо Деспотоски
Тел: ++ 389 2 3244089 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: saso@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права