15.02.2019 (Семинар)
Право на годишен одмор како уставна категорија; права на работниците во случај на неискористување на годишниот одмор

19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

03.03.2019 - 07.03.2019


Советување Рим,Р.Италија,  Италија

ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТОСоветување на тема:

ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

3-7 март 2019 година
 Рим, Р. Италија

 Стопанската комора на Македонија, од 3-7 март 2019 година, Ве поканува да земете учество на советувањето на тема: „ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО“, што ќе се одржи во Рим, Р. Италија.

ПРОГРАМА:

• Тимови и тимска работа;
• Филозофија на успехот;
• Индивидуални капацитети и тимски успех;
• Искршени квадрати - вежба за тимска работа;
• Формирање комплементарни тимови;
• Идентификување на личниот стил на водство;
• Елементи и правила на тимска работа;
• Водство во тимската работа;
• Лична мисија;
• Самодијагноза на личниот пистап кон работата;
• Формирање на комплементарни тимови;
• Комуникација во тимот;
• Принципи на тимска комуникација;
• Сложувалка – вежба за тимска работа;
• Затворање и евалвација на советувањето.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТО СОВЕТУВАЊЕТО?
Советувањето е наменето за вработени во јавниот и во реалниот сектор и тоа за раководители и вработени во сите сектори во организациите и институциите (во човечки ресурси и правна служба, финансии, производство и продажба, заштита при работа, техничка служба, како и останатите вработени кои сакаат да ги усовршат своите вештини и знаења по дадената проблематика.

Предавач:
     - Виш предавач м-р Горазд Смилевски, наставник по консултантство и претприемништво во високата стручна школа „Бизнис академија Смилевски“(БАС) - Скопје, високообразовна установа која нуди студии на прв и втор циклус на студии од областа на оперативниот и стратегискиот менаџмент и еден од нејзините основачи. Има огромно искуство во подготовка, реализација и евалуација на обуки со ученици и наставници, како и богато консултантско искуство. Креатор беше на Проектот „Планирање на кариера“, каде сите средношколци беа вклучени во проектот МОКУ - Бесплатно тестирање за професионално насочување и помош во избор на идната кариера. Тој е и идејниот творец на Бизнис лабораторијата и БАСТИОН што повеќе години се реализира во БАС и е основа за градење на меките вештини и поврзувањето на теоријата со практиката. Посебен фокус во својата консултанска работа посветува на типологијата на личност според MBTI и користењето на истата во организациски контекст, како што се тимови и тимска работа, организациска култура, разрешување конфликти и градење силни компаниски тимови.  

АРАНЖМАН
Сместување и авионски превоз
- Цената за сместување во хотел со 3 * во Рим на база 4 ноќевања со доручек во двокреветна соба, по учесник, изнесува 32.200 денари. За сместување во еднокреветна соба се доплаќа 7.450 денари за сите денови.
- авионски превоз на релација Скопје – Рим – Скопје (тргнување на 3 март 2019  година, во 13:20 часот од Меѓународниот аеродром во Скопје и враќање  на 7 март 2019 година во 15:35 часот од Аеродромот „Чампино“ во Рим;
- транфер во Рим од аеродром до хотел и од хотел од аеродром на враќање;
- користење конференциска сала;
- кафе и освежување за време на паузата на советувањето;
- пратител на групата;
- разглед на Рим.

(Плаќањето е по добиена про-фактура од страна на туристичката агенција на Вашата електронска пошта).

Котизација за советувањето
- Котизацијата за советувањето изнесува 4.720 денари (4.000 + 18% ДДВ).
Секој трет и нареден учесник од иста организација добива 20% попуст на котизацијата, а се добива и работен материјал и сертификат за присуство на советувањето.
 
(Плаќањето е по добиена про-фактура од страна на Стопанска комора на Македонија на Вашата електронска пошта). 
  
Во цената на аранжманот не е вклучено:
• задолжително патничко осигурување и индивидуални дополнителни факултативни трошоци;
• посета на Ватикан со приоритетна влезница и водич изнесува 60 евра;
• јавен превоз во Рим.

*  Последен рок за пријавување: 21 јануари 2019 година.
*  По овој рок центата за аранжманот не е загарантирана поради можни промени на авионскиот билет.
*  Пријавувањето за советувањето после овој рок  ќе зависи и од распложливите капацитети на хотелот во Рим.

Минимален број за реализирање на оваа обуката е 15 учесници.    


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk

Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права