Конференција 27.09.2020 ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ

Скопје

Почитувани,

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, со поддршка на Министерството за економија и Проектот ,,Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, на 27 септември 2020 година (недела), одбележувајќи го Светскиот ден на туризмот, организира конференција на тема:

ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ
НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ

На конференцијата ќе биде ставен акцент на функционирањето на туризмот и угостителството во РС Македонија во 2020 година, последиците од КОВИД-19, до реформи во туризмот како предуслов за одржлив развој и поголема додадена вредност на секторот како извозна стопанска гранка, одбележувајќи го Светскиот ден на туризмот во услови на неизвесност, предизвикана од глобалната пандемија.

Темите на коишто панелистите и учесниците во дискусијата ќе имаат можност да изнесат свои ставови се:

  • како да се зачуваат работните места во секторот;
  • ефективност на мерките за поддршка за бизнисот;
  • подобрување на конјунктурата во туризмот во услови на пандемија и по неа;
  • модел на поддршка на секторот за надминување на последиците од пандемијата;
  • Северна Македонија како туристичка дестинација во 2021 година и приспособување кон новите трендови во туризмот;
  • потребата од реформа на образовниот систем во секторот во услови на глобална мобилност на кадарот.

По тој повод, имаме чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на конференцијата, на којашто ќе се дефинираат и заклучни согледувања како да се постигне очекуваниот раст на секторот и да се зголеми неговото учество во вкупната економија

Конференцијата ќе се одржи на 27.9.2020 година (недела), со почеток во 11 : 00 часот, во хотелот „ Белви“, во Општина Илинден, Скопје.

Со цел доследна примена на мерките за превенција од заштита од корона вирусот согласно Протоколот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство - обезбедување физичко растојание на учесниците од 1,5-2 м, носење заштитни маски, дезинфекција и сл., Ве молам, Вашето учество да го потврдите најдоцна до 23.9.2020 година (среда) на контакт : Даниела Михајловска Василевска, е-адреса : daniela@mchamber.mk ; телефон: 02 3244 021 ; мобилен: 072 22 00 37.

П.С. Синоним за туризам и угостителство се забава и задоволство. Во тој дух ќе го одбележиме и Светскиот ден на туризмот. Затоа дрес кодот за настанот е smart casual ”.

Агенда на настанот

Контакт лица:

Даниела Михајловска Василевска
++ 389 2 3244021, М. 072 220 037


Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Семинар, 30.10.2020
ОСНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ ИНФРАСТРУКТУРА ВО КОМПАНИИТЕ
Online Бизнис средби, 02.11.2020
„Textile Fashion Tech “ МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ЗА ТЕКСТИЛ
Online Бизнис средби, 03.11.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО РАМКИТЕ НА САМИТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ „SECURITY SUMMIT 2020“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ „VIRTUAL MATCHMAKING EVENT“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЕНЕРГИЈА „EIF WORLD ENERGY CONGRESS AND EXPO“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Семинар, 12.11.2020
ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS
Семинар, 13.11.2020
Онлајн семинар: КОРИСНИ АЛАТКИ ОД EXCEL 2016 ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“
Семинар, 19.11.2020
МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИ
Online Бизнис средби, 01.12.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „GREEN DAYS“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ЕНЕРГИЈА И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА „POLLUTEC“
Online Бизнис средби, 02.12.2020
Виртуелен настан: „Match4Industry Business Matchmaking Event“