19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

28.06.2018 (Семинар)
Предвиденост на надомест на штета во Законот за работни односи, видови надомест на штета, обврска на работодавачите за обезбедување безбедни услови за работа, покренување на прекршочна постапка против работодавач и постапка по жалба

03.07.2018 (Семинар)
ВОВЕД ВО ISO 37001:2017 СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈА

05.07.2018 (Советување)
КРШЕЊЕТО НА РАБОТНИОТ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ИЛИ РАБОТНИТЕ ОБВРСКИ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ОТКАЗ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Актуелно


19.06.2018
РЕФОРМИТЕ ДА ПРОДОЛЖАТ СО ПОЗАБРЗАНО ТЕМПО
19.06.2018
ПОГОЛЕМИ МОЖНОСТИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА СТРУЧНИТЕ ВЕШТИНИ – започна проектот Образование за вработување во Македонија (Е4Е@mk)
18.06.2018
СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРААТ ГОЛЕМ ХУМАНИТАРЕН ГУРМАНСКИ ПИКНИК ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ
18.06.2018
ПОВИК ДО КОМПАНИИТЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА МЕРКИТЕ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ
14.06.2018
КАКО МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА КОНЕЧНО ДА ЗАЧЕКОРИ ПО ВИСТИНСКИОТ ПАТ !
14.06.2018
МЕРЕЊЕ НА ВРЕДНОСТА, ЗАДРЖУВАЊЕ И СТЕКНУВАЊЕ НА КЛИЕНТИ
13.06.2018
СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ ОДРЖА СЕДНИЦА НА УПРАВЕН ОДБОР - НОВО ИЗДАНИЕ НА БЕЛАТА КНИГА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА БИЗНИС КЛИМАТА И ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ
13.06.2018
БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ПОМЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ ЗА ПОГОЛЕМА ИНКЛУЗИВНОСТ ВО ГЛОБАЛНИОТ ЛАНЕЦ НА НАБАВКИ
13.06.2018
ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ - ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА НОВИОТ АГРЕГАТЕН ВЕБ ПОРТАЛ www.biznisregulativa.mk
12.06.2018
„Одржлив развој на западно тетијските металогени ресурси“, тема на 3–от Европски Форум за рударство и истражување „MINEX EUROPE 2018“, што се одржува во Скопје
11.06.2018
„СВЕТСКИ ПИКНИК“ - ТРАДИЦИОНАЛНО ПО ТРЕТ ПАТ
11.06.2018
НЕДАНОЧНИТЕ И ПАРАФИСКАЛНИ ДАВАЧКИ КАКО ОПТОВАРУВАЊЕ НА ПРАВНИТЕ СУБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
11.06.2018
Конференција на тема: „ТРИЛАТЕРАЛЕН ДИЈАЛОГ ЗА КАНАДСКИТЕ СТАНДАРДИ ЗА ОДРЖЛИВО РУДАРСТВО“
08.06.2018
Преземено - БРАНКО АЗЕСКИ: ТОТАЛНАТА ПАРТИЗАЦИЈА ВО ОПШТЕСТВОТО ЌЕ НЀ ОСАКАТУВА И ВО СЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ
08.06.2018
ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНДУСТРИЈАТА ЗА ПРЕРАБОТКА НА ДРВО И ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕБЕЛ - Презентација од страна на TÜV NORT CERT – Како до сертификација на FSC®
08.06.2018
ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА НА СРЕДБА СО БИЗНИС СЕКТОРОТ ВО РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО КИЧЕВО
07.06.2018
ИНФРАСТРУКТУРАТА НА КОРИДОРОТ 8 НЕОПХОДНА ЗА ПОТТИК НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ НА ДРЖАВАТА
07.06.2018
Клуб на менаџери-претприемачи – реализирана обука во Кожувчанка ДОО –Кавадарци компанија која се грижи за општеството и неговиот квалитетен живот
1 / 12

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права