01.07.2020, Актуелно
Аеродромите во Скопје и Охрид повторно отворени за патнички летови
Меѓународниот аеродром Скопје и аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид од денеска се отворени повторно за патнички летови, по паузата од средината на март како дел од мерките за спречување на ширењето на вирусот КОВИД-19.На двата аеродрома се примен...
29.06.2020, Актуелно
Временски рок на Уредбите со законска сила и на одлуките во врска со економските мерки за справување со последиците од КОВИД 19
УРЕДБА РОКОВИУРЕДБА СО ЗАКОНСКА СИЛА ЗА ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА СТРАНЦИ(*) ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА („СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РСМ“ БР. 71 ОД 20.3.2020 И БР. 125 ОД 15.05.2020 ГОДИНА) Странец кој краткорочно престојува во РС Македонија со виза или без ви...
24.06.2020, Актуелно
НОВИ ПРАВИЛА НА АЕРОДРОМИТЕ ВО СКОПЈЕ И ОХРИД, ДА СЕ ПРИСТИГНЕ НАЈМАЛКУ 3 ЧАСА ПРЕД ЛЕТ
Патниците ќе треба да пристигнат на аеродромот најмалку три часа пред нивниот лет, да носат заштитна маска постојано, да одржуваат физичко растојание и висок степен на лична хигиена, се дел од новите правила за патување на Меѓународниот аеродром Скоп...
23.06.2020, Актуелно
СО КОНКРЕТНИ ПРИМЕРИ ЗА ПОДДРШКА НА КОМПАНИИТЕ ОД ИНДУСТРИЈАТА
Испорачана опремата за лабараторија за испитување на печки на палети во Раде Кончар ТЕП набавена во рамки на проектот Технолошка екстензија Зголемување на конкурентните предности на компаниите пред се зависи од нивните технолошки капацитети, воведува...
22.06.2020, Актуелно
ФИНАНСИСКА ПОДРШКА ЗА НОВИ МЕТОДИ И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
Стопанската комора на Македонија во соработка со Фоднот за иновации и технолошки развој, на 22 јуни 2020 година, организираше „онлајн“-презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-...