COVID -19, ФОРМИРАН КРИЗЕН ШТАБ ВО РАМКИТЕ НА СКМ

Во рамките на Комората е креиран кризен штаб, кој 24-часовно ќе ја следи состојбата и ќе биде на Ваше располагање. Тоа значи дека преминуваме на работа во вонредни околности на сите нивоа. Токму затоа секојдневно за решавање на вашите проблеми наизменично на дневна основа ќе бидат достапни:

- претседавачот на Собранието м-р Антони Пешев, 
- потпретседателката д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска, 
- главниот советник на Управниот одбор за економски прашања м-р Зоран Јовановски и 
- извршниот директор Билјана Пеева-Ѓуриќ.

COVID19 - Информации за стопанството

ПОРАКА ОД ...  Бранко Азески, претседател 
на Стопанска комора на Македонија
КОРИДОРИТЕ ТРАСИРАНИ, МЕРКИТЕ ЕЛАБОРИРАНИ, КОМПАНИИТЕ ФРУСТРИРАНИ

Серијал: Компаративни анализи за економскиот напредок на нашите клучни трговски партнери Словенија, Австрија, Србија, Германија, Италија, Турција, Бугарија, Грција, Романија, Унгарија

Фото Галерија

ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 31.03.2020 година
НЕПРЕЧЕНО СЕ ОДВИВА ТОВАРНИОТ ТРАНСПОРТ ОД СОЛУНСКОТО ПРИСТАНИШТЕ ЗА СКОПЈЕ
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 30.03.2020 година
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 27.3.2020 година
КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ-ИНФОРМАЦИИ ЗА COVID 19 ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 26.3.2020 година
ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ВО НОЌНА СМЕНА
ЈАКИМОВСКА: ПРИЛЕПСКОТО СТОПАНСТВО НЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ
СЕ НАМАЛУВААТ ЦАРИНИТЕ ЗА СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА, МАСКИ И РАКАВИЦИ, А ВО СНАБДУВАЊЕТО СО ДЕЗИНФИЦИЕНСИ СЕ ВКЛУЧУВААТ И ВИНАРИИТЕ И ДЕСТИЛЕРИТЕ
НОВИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ ОД ЗЕМЈАТА ЗА ТРАНСПОРТНИТЕ КОМПАНИИ
Ангеловска-Бежоска: Регулаторните измени овозможуваат поповолни услови за граѓаните и компаниите не само за одложување на сервисирањето на обврските, туку и за другите услови за кредитирање
АНКЕТА ЗА ПРВИЧНИТЕ ВИДУВАЊА ВРЗАНИ СО ЕКОНОМСКИТЕ ШТЕТИ ОД COVID -19
КОМОРАТА КАКО ЛИНК НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА СО ВЛАДАТА ЗА ЗГОЛЕМЕНА КООРДИНАЦИЈА И МИНИМИЗИРАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КРИЗАТА
БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА НА СОСТАНОК СО ЦАРИНСКАТА УПРАВА
ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ПРЕХРАНБЕНАТА ИНДУСТРИЈА НА СРЕДБИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА
ЕЦБ најави итна помош од 750 милијарди евра во справување со коронавирусот
СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ЌЕ НАПРАВИ СÈ ЗА ДА ГИ СПАСИ КОМПАНИИТЕ
ВЛАДАТА ГО ОБЈАВИ ПРВИОТ СЕТ ЕКОНОМСКИ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КОРОНАВИРУСОТ
НАРОДНАТА БАНКА СО НОВИ ОДЛУКИ ЗА ПОДДРШКА НА ЕКОНОМИЈАТА
МЕЃУНАРОДНИОТ АЕРОДРОМ СКОПЈЕ ЌЕ БИДЕ ЗАТВОРЕН ОД УТРЕ НА ПОЛНОЌ ЗА ПАТНИЧКИ ЛЕТОВИ

31.03.2020
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 31.03.2020 година
30.03.2020
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 30.03.2020 година
27.03.2020
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 27.3.2020 година
26.03.2020
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 26.3.2020 година
Архива на видео записи