19.02.2020, АКТУЕЛНО
ИНВЕСТИЦИИ ВО КАДАР, ОПРЕМА И МЕНАЏМЕНТ ЗА РАСТ НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА
Панел-дискусија во Стопанската комора на Македонија за различни пристапи за успешно привлекување инвестиции, промоција на извозот и економска интеграција Тргнувајќи од определбата на Стопанската комора на Македонија дека извозот е клучот за остварув...
19.02.2020, АКТУЕЛНО
ДЕВЕДЕСЕТ И ОСУМ ГОДИНИ СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА - ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА
Во присуство на голем број стопанственици, претставници на државните институции и на дипломатскиот кор, Стопанската комора на Македонија ја одбележа деведесет и осум годишнината од работењето и децениските заложби за унапредување на деловниот амбиент...
18.02.2020, АКТУЕЛНО
Извозот мора да стане врвен приоритет во државата
Интервју на Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија за веб порталот Извоз.мк Стопанската комора на Македонија утре прославува 98 години работење. Согласно нивното главно мото “Со членството моќни, во визијата истрајни” оваа го...
18.02.2020, АКТУЕЛНО
Трговскиот договор помеѓу САД и Кина ќе го намали германскиот извоз
Преземено: Извоз.мкНеодамна договорената привремена спогодба меѓу САД и Кина за стопирање на трговската војна ќе ја погоди тешко Германија, сметаат од Институтот IfW.„Како резултат на пренасочувањето на трговијата, германскиот извоз во Кина веројатно...
17.02.2020, АКТУЕЛНО
БАРАЊАТА НА БИЗНИСОТ ВО ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ЗА 2020 ГОДИНА
-Прашањето за ефикасно обезбедување адекватен стручен кадар за потребите на стопанството што претставува клучен предизвик со кој се соочуваат носителите на македонската економија е прашање кое со години наназад го детерминираше и за кое алармира Стоп...