29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
РАБОТАТА НА „НАПРЕДОК“ ОД ТЕТОВО ЗАВИСНА ОД РЕДОВНА НАСТАВА ВО УЧИЛИШТАТА
Печатницата „Напредок“ од Тетово е погодена од состојбата предизвикана од Ковид-19 и мерките кои се преземаа со цел спречување на ширењето на истиот.Имено, на работната средба реализирана во просториите на оваа компанија со Анета Димовска и Нена Нико...
29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ПОТЕШКОТИИ, НО И ОПТИМИЗАМ ВО „ВАРДАР ДОЛОМИТ“ ОД ГОСТИВАР
Со цел согледување на состојбите поврзани со последиците од пандемијата предизвикана од Ковид-19,  Анета Димовска и Нена Николовска од Стопанската комора на Македонија реализираа работна средба со господинот Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит...
27.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Поголем пласман на домашните производи - ветер во грб за сите нас
Слободан Кутревски, првиот извршен директор на ПЕКАБЕСКОДел од пораките во Интервју за InstoreРаботењето на „Пекабеско“ во изминатиов период, од јануари до април, во кој се појави пандемијата се карактеризира по тоа што вкупната финансиска реализациј...
27.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
IQOS конечно во Македонија
Иновативниот уред IQOS (ајкос) кој направи револуција во тутунската индустрија од денеска е во продажба во Македонија.IQOS е електронски уред кој го загрева, но не го гори тутунот. Бидејќи се избегнува процесот на согорување, при неговото користење с...
23.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Донација од „Пакомак“ за ЈП Охридски комуналец
Компанијата „Пакомак“ на ЈП Охридски комуналец му донира 10 жолти метални игло контејнери од 1,5 m3 со бетонски фундамент за ПЕТ и Ал лименки и 100 зелени канти од 140 литри за собирање на мешан отпад од пакување од куќи.Жолтите метални игло контејне...