23.03.2020, Вести
НАЈГОЛЕМ МЕСЕЧЕН ПАД НА ЦЕНИТЕ НА НАФТА ВО ИСТОРИЈАТА
Цените на нафтата на светските пазари скоро се преполовија во март, што укажува на рекорден месечен пад на нивните цени во историјата.Брент нафтата започна во март со цена поголема од 50 долари, а сега 159-литарски барел нафта од Северно Море вреди с...
20.03.2020, Вести
„ВОЛВО“ ПРИВРЕМЕНО ГИ ЗАТВОРИ ФАБРИКИТЕ ВО ЕВРОПА И САД
Шведскиот производител на автомобили „Волво“, што е во сопственост на кинеската корпорација „ Гили“, денеска соопшти дека привремено ја прекинува работата во своите европски и американски фабрики за да го ублажи влијанието на пандемијата од коронавир...
19.03.2020, Вести
МОЖНО Е ДА НАСТРАДААТ 25 МИЛИОНИ РАБОТНИ МЕСТА ШИРУМ СВЕТОТ КАКО ПОСЛЕДИЦА НА COVID-19
Економската криза создадена од пандемијата на Ковид 19 би можела на глобално ниво да остави 25 милиони луѓе без работа, покажува најновата проценка направена од Меѓународната организација на трудот (МОТ).Врз основа на различните сценарија за влијание...
17.03.2020, Вести
FINANCE THINK: НЕОПХОДЕН Е ПЛАН ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕКОНОМСКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД КОРОНАВИРУСОТ
FINANCE THINK: НЕОПХОДЕН Е ПЛАН ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕКОНОМСКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД КОРОНАВИРУСОТНеопходен е план со мерки за справување со економските последици од коронавирусот што е обезбеди разумно балансирање помеѓу ликвидносната поддршка накомпаниите и г...
16.03.2020, Вести
КХВ со препораки до овластените учесници на пазарот
Комисијата за хартии од вредност (КХВ) соопшти дека ги презема сите потребни мерки и активности за обезбедување на заштита на здравјето на граѓаните, обезбедување на континуитет на своите деловни процеси и постојана комуникација со овластените пазарн...