04.08.2020, Актуелно
ИТ КОМПАНИЈАТА "INFOBIP" Е ПРВИОТ ХРВАТСКИ “ЕДНОРОГ”
Откако странските инвеститори го препознаваат потенцијалот на хрватската ИТ компанија и вложуваат во неа повеќе од 200 милиони долари со цел да може да се проширува на пазарот на Северна Америка, некогашната мала компанија, денес достигнува вредност ...
03.08.2020, Актуелно
Хакатон “Hack the Crisis”- Естонија има нови идеи за решавање на пандемијата
Естонија започна Хакатон во март годинава, за да генерира идеи за решавање на пандемијата,Беше организиран глобален настан, привлекувајќи учесници од 20 држави,Естонија е една од најпознатите дигитално најнапредни земји во светотЕстонија, нација со с...
02.08.2020, Актуелно
Грција во остатоците на антички брод, го отвори својот прв подводен музеј “Морскиот Акропол”-дополнителна можност за развој на туризмот
Грција го отвори својот прв подводен музеј во остатоците на антички брод кој превезувал илјадници амфори кога потонал во Егејското море во 5. век пред нашата ера. Станува збот за локација близу морскиот парк Перистера, недалеку од островот Алонисос и...
02.08.2020, Актуелно
Кроација Oсигурување AД - Друштво за неживотно осигурување со меѓународен Сертификат за квалитетно управување
Кроација Осигурување АД-Друштво за неживотно осигурување согласно своите стратешки вредности и ценејќи ја довербата на своите осигуреници цврсто застана зад проектот за имплементација на систем за квалитет согласно стандардот ИСО 9001:2015, кој би се...
01.08.2020, Актуелно
Стопанската комора на Македонија продолжува да биде партнер на Царинската управа на Република Северна Македонија
Во интервјуто директорот на Царинската Управа на Република Северна Македонија, Ѓоко Танасоски, зборува за важните резултати кои се постигнати во Царинската управа во врска со имплементацијата на реформите за зголемување на ефикасноста на царинското р...
<<  1    >>