Бизнис средби / 19.03.2020 - 20.03.2020

Меѓународни деловни средби, 19-20 март 2020 година, Кочаели, Турција

Кочаели, Турција


   

ПОКАНА  
Меѓународни деловни средби
https://co-matching2020.b2match.io
        19-20 март 2020 година, Кочаели, Турција

Стопанската комора на Македонија, заедно со Стопанската комора на Кочаели и Европската мрежа на претприемачи (ЕЕН), ве покануваат да учествувате на Меѓународните деловни средби, што ќе се одржат на 19-20 март 2020 година, во Кочаели, Турција.

Меѓународните деловни средби се дел од концептот на вмрежување на заинтересирани клиенти кои сакаат да остварат директни средби со претставниците на водечките претходно избрани компании во Кочаели, нудејќи им можност на учесниците од прва рака да го набљудуваат деловното опкружување и работење на компаниите на првиот ден од средбите.

На вториот ден од средбите, учесниците од различни компании ќе имаат можност да остварат деловни средби во Меѓународниот изложбен центар во Кочаели.

Учесниците на Меѓународните деловни средби ќе имаат можност да се запознаат со најновите технологии и идни трендови во областа на: машини; метали и обработка на метали; пластика и гума; автомобилска индустрија; хемија; материјали за градба и градежништво; енергија; електроника; храна; туризам; недвижнини и сл.

Како услуги вклучени се:
- деловни состаноци;
- помош пред, за време и по настанот;
- локални трансфери до местото на одржување на состаноците;
- превод (од англиски на турски и обратно);
- бесплатно сместување за еден претставник од секоја компанија.

Трошоците за сместување (3 ноќевања во хотел со 5 ѕвезди) ќе бидат покриени од страна на турското Министерство за трговија на само еден учесник од компанија. Учесниците своите барања ги поднесуваат до Стопанската комора на Македонија и до турскиот комерцијален аташе во нашата земја. Учеството е бесплатно.

 Во прилог се програмата и дополнителните информации за настанот, а следниот линк ве води директно на веб-страната на настанот каде можете електронски да се регистрирате: https://co-matching2020.b2match.io, најдоцна до 28.02.2020 година.
 
Успешното пријавување и регистрирање на деловните средби е предуслов за учество на овој настан.

Агенда на настанот Пријави се електронски

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 23.01.2020
ДЕФИНИРАЊЕ НА ПОТРЕБИТЕ НА ПОТРОШУВАЧИТЕ/КЛИЕНТИТЕ И ПОТРАГА ПО КЛИЕНТИ
Семинар, 23.01.2020
КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ (ФОРМУЛИ, ФУНКЦИИ И ПИВОТ ТАБЕЛИ) И АНАЛИТИКА СО DASHBOARD ВО EXCEL 2016
Семинар, 24.01.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ФИЗИЧКИ ШТЕТНОСТИ
Семинар, 28.01.2020
OТВАРАЊЕ НОВИ БРОЕВИ (ПОПИС НА ДОКУМЕНТИ) ВО ДЕЛОВОДНИК (ПОЧЕТОК НА ГОДИНА), ПОВРЗУВАЊЕ НА БРОЕВИ ОД МИНАТАТА ГОДИНА СО НОВИ БРОЕВИ ВО ТЕКОВНАТА ГОДИНА
Семинар, 29.01.2020
7 ТОЧКИ КАКО ДА ГИ ПОСТИГНЕМЕ НАШИТЕ БИЗНИС ЦЕЛИ ВО НОВАТА 2020 ГОДИНА
Семинар, 30.01.2020
ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТИ ЗА ГРАНТОВИ ОД ЕУ И ДРУГИ ДОНАТОРСКИ ПРОГРАМИ
Семинар, 30.01.2020
ПРЕКРШОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС И ПРЕВЕНЦИЈА НА ПРОПУСТИ НА СУБЈЕКТИТЕ ВО ПРИМЕНАТА НА ПРОПИСИТЕ ОД ОБЛАСТА НА ТРУДОТ
Семинар, 05.02.2020
ИНКОТЕРМС 2020 - РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА
Семинар, 12.02.2020
МАРКЕТИНГ НИЗ СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ - МАРКЕТИНГ ПРИСТАПИ СО КОРИСТЕЊЕ НА SEO ЗА МАЛ БИЗНИС (LINKEDIN, INSTAGRAM)
Семинар, 19.02.2020
ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА КОМПАНИИТЕ
Семинар, 28.02.2020
ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА – ПРОТОКОЛ МЕНАЏМЕНТ
Бизнис средби, 19.03.2020
Меѓународни деловни средби, 19-20 март 2020 година, Кочаели, Турција