Online Бизнис средби 20.02.2020 - 23.02.2020 „42. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ТУРИЗАМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ“ - ЕЕН, 20-23 февруари 2020 година, во Белград, Србија

Белградски саем, Булевар „Војвода Мишиќ“ 14, 11 000 Белград, Србија

Саемот од Белград во соработка со Европската мрежа на претприемачи на Стопанската комора на Србија и Стопанската комора на Македонија, го организираат 42.Меѓународен саем за туризами деловни средби, кои ќе се одржат во периодот од 20-23 февруари 2020 година во Белград, Р Србија.

Саемот за туризам претставува една од најголемите туристички манифестации во регионот и Југоисточна Европа со над 40-годишна традиција согласно светските стандарди, градејќи партнерски однос меѓу изложувачите и посетителите.

Под слоганот „Пат под нозе‟, на изложбениот простор на Саемот ќе бидат претставени најновите трендови и случувања во меѓународната туристичка индустрија, концепти и можности за патување, како и перспективи во развојот на туризмот.

На настанот, покрај туристичките агенции, здруженија, организации, хотели, авиокомпании, тур-оператори, предвидено е да присуствуваат и:

- 900 изложувачи;

- 650 домашни изложувачи и изложувачи во рамките на програмата „ Србија на едно место”;

- 250 странски изложувачи од 50 земји;

- 12.500 деловни посетители;

- 1.000 новинари од земјите и регионот;

- 65.000 посетители.

Во рамките на тридневната манифестација ќе се одржи и:

- 16. Меѓународен саем на хотелско-угостителска опрема – „ХОРЕКА“;

- 11. Меѓународен саем на вино – „BEOWINE“ и

- 16. Меѓународен саем за сувенири „Види ја Србија”.

Сите заинтересирани учесници своето учество може да го пријават најдоцна до 18.02.2020 година (вторник), со регистрација директно на следниот линк: http://tourismfair.talkb2b.net/members/register .

Учеството на билатералните средби е бесплатно, а трошоците за патување, сместување и влезница за Саемот се на товар на учесниците.

Препорачани хотели: TourismB2B-Accomodation.pdf

Контакт лице за ЕЕН Македонија:

Ирена Мојсовска
Стопанска комора на Македонија
Телефон: 00 389 2 3244-009
E-адреса: irena@mchamber.mk
http://www.mchamber.mk

 


Контакт лица:

Ивана Крстевска
++ 389 2 3244051

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 24.09.2020
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА - TELESALES
Семинар, 25.09.2020
ДЕЛОВЕН ЕКСЕЛ - ПИВОТ ТАБЕЛИ, СЦЕНАРИЈА И КОНТРОЛНИ ТАБЛИ ВО ФУНКЦИЈА НА ЕФИКАСНО И ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 25.09.2020
ПРОЦЕНКА НА РИЗИК НА РАБОТНО МЕСТО ПРИ ИЗЛОЖЕНОСТ НА САРС-КОВ-2 ВИРУСОТ
Конференција, 27.09.2020
ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Семинар, 29.09.2020
ИНТЕРНИ АУДИТОРИ НА СИСТЕМ МЕНАЏМЕНТ
Семинар, 01.10.2020
ОСНОВИ НА AutoCAD
Семинар, 06.10.2020
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Online Бизнис средби, 08.10.2020
за учество на „виртуелен“- он-лине брокерски настан - The VIRTUAL BROKERAGE EVENT - INNOVATION VILLAGE 2020- VBE-IV2020
Саем, 14.10.2020
Меѓународен „онлајн“ индустриски саем „ТеМЕкс“
Семинар, 14.10.2020
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ПЛАН И ЛИСТА НА АРХИВСКИ ЗНАЦИ СО РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ, ИЗБОР НА КОМИСИЈА ЗА НЕГОВО ИЗГОТВУВАЊЕ, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПОПИС НА ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕКОВНА 2021 ГОДИНА ВО ПРЕДВИДЕН ЗАКОНСКИ РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ДО ДРЖАВЕН АРХИВ НА РСМ
Саем, 16.10.2020
„CII AGRO & FOOD TECH“- ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ЗА ХРАНА И АГРОКУЛТУРА -ИНДИЈА 2020
Саем, 21.10.2020
Саем за директни бизнис средби „Братислава 2020“
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“