ОД КОМПАНИИТЕ 06.07.2020
👁 Прочитано:18.09.2020,
ЏЕМАИЛ ДАУТИ: ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА ГИ СЛУШНЕ И ДА ГИ ПОТТИКНЕ ПЛАНОВИТЕ ЗА ИДЕН РАЗВОЈ, А КОМОРИТЕ ТРЕБА ДА БИДАТ ГЛАВНИОТ МЕДИЈАТОР КОЈ ЌЕ ЈА ПОДДРЖИ ТАА МЕЃУСЕБНА РАЗМЕНА НА ПЛАНОВИ, ПРЕДЛОЗИ И РЕШЕНИЈА
ДАУТИ КОМЕРЦ НИЗ БРОЈКИ И КАРАКТЕРИСТИКИ:​​Регионална поставеност (Македонија, Косово, Албанија, Црна Гора)Над 1.000 вработени (посветеност, ангажман, професионалност)30 години искуствоНајмалку 12.000 задоволни купувачиВозен парк со преку 500 возилаП...
16.09.2020,
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденцијалниот сектор
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје, денес промовираа две нови кредитни линии во вкупен износ од 8 милиони евра наменети за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденци...
15.09.2020,
Горан Сладиќ - Нов генерален директор на Пивара Скопје
Од 1. септември 2020 година, функцијата генерален директор на Пивара Скопје ја извршува Горан Сладиќ. Тој на оваа позиција доаѓа по Дан Тимотин, кој е унапреден во генерален директор на Coca-Cola HBC за Чешка и Словачка.Горан Сладиќ, новиот генерален...
14.09.2020,
КВАЛИТЕТОТ НА ПРОИЗВОДИТЕ НА „ВИТАМИНКА” АД ПРИЛЕП ПРЕПОЗНАЕН И НА ЈАПОНСКИОТ ПАЗАР
„Витаминка” АД Прилеп, како висококонкурента прехранбена компанија, своите производи ги извезвува во повеќе од 30 земји во светот, а за квалитетот на нивните производи говори и остварениот извоз на Јапонскиот пазар, кој е познат по своите високи квал...
14.09.2020,
Интервју на Александар Гечев: ИГМ-Трејд трпи големи штети заради увозните квоти за челик од ЕУ
Како компанија имплементиравме строга и редовна примена на мерките за заштита од Ковид-19 и сме проактивни во менаџирањето на човечките ресурси со цел избегнување на големи застои во производството и сите други поврзани сектори. Но, планирањето на пр...
12.09.2020,
Инвестиции на ЖИТО ЛУКС Скопје, за целосна дигитализација и автоматизација на дистрибуцијата на брашно во фабриката за леб
Најголемиот производител на леб и брашно во нашата држава Жито Лукс Скопје, е во процес на имплементација на голема инвестиција, односно модернизирање на производството што подразбира целосна дигитализација и автоматизација на дистрибуцијата на брашн...
10.09.2020,
„БК МАРКЕТ“ БИТОЛА - ОД ПЛАНИРАНО ПРОИЗВОДСТВО НАМЕНЕТО ЗА ДОМАШНИОТ ПАЗАР, ДО ИЗВОЗ НА ВИСОКОКОНКУРЕНТНИОТ ШВАЈЦАРСКИ ПАЗАР
Како дел од претставувањата што се релизираат во рамките на нашите посети на локалните компании-членки, Регионалната комора со седиште во Битола при Стопанската комора на Македонија оствари работна средба со нашата долгогодишна членка, компанијата „Б...
04.09.2020,
Вкупно 24 медали за „Тиквеш“ и „Tikveš Châteaux & Domainеs“ на трите најголеми светски вински натпревари ова лето
Винарската визба „Тиквеш“ уште еднаш ја потврди својата лидерска позиција како најтрофејна винарница во Југоисточна Европа. На трите најголеми и најпрестижни светски вински натпревари што неодамна се одржаа во Европа и Азија, врвните вина на „Тиквеш“...
04.09.2020,
ОД ЧЛЕНКИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА-НОВИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ НА ДОМАШНИОТ ПАЗАР–ЗНАК ЗА СЛЕДЕЊЕ НА СВЕТСКИТЕ ТРЕНДОВИ
Битолското чоколадно млеко со десет витамини е новиот вкусен, здрав и хранлив производ на “Битолска млекара”. Битолското чоколадно млеко со десет витамини е одговорот на потрагата на родителите, следејќи го брзиот раст и развој на децата и начинот ка...
03.09.2020,
КАМ ДОО Скопје и Црвениот крст: Продолжуваме со активности за ублажување на последиците од пандемијата на КОВИД-19
На заедничка иницијатива на КАМ ДОО Скопје и Црвениот крст, КАМ како општествено одговорна компанија продолжува, со посредство на Црвениот крст или директно до општините, да им дава поддршка на социјално ранливите категории граѓани. Овојпат помоштa б...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015