Датум на објава
04.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор - АНАТОЛ КУТРЕВСКИ, „ПЕКАБЕСКО“ АД СКОПЈЕ
„Пекабеско“ АД Скопје е реномирана компанија од месната индустрија, која постојано инвестира и гради стратегија на натамошен раст и се вбројува во листата на најголемите 100 извозни компании од земјата. Компанијата од мала фирма - дистрибутер на само...
04.08.2020, Актуелно
Deloitte истражување - До 2030 година на патиштата во светот ќе се движат 31.1 милиони електрични возила
До крајот на 2030 година, една третина од вкупната продажба на нови автомобили во светот ќе бидат електричните возила, покажува истражувањето на консултанската компанија Deloitte "Електрични возила: поставување цел за 2030 година“. Истражувањата проц...
04.08.2020, ВАЖНО
СОЗДАВАМЕ КОМОРА НА ИДНИНАТА – ДАЛИ ИМАТЕ ПРЕДИЗВИК ДА МУ СЕ ПРИКЛУЧИТЕ НА НАШИОТ ТИМ?
Во мандатниот период 2020-2025 најголемата и најзначајна бизнис асоцијација во државата, Стопанската комора на Македонија, донесе одлука да работи на концептот на создавање на Комора на иднината. Најнапред ги утврдивме стратешките правци за развој на...
04.08.2020, Актуелно
ИТ КОМПАНИЈАТА "INFOBIP" Е ПРВИОТ ХРВАТСКИ “ЕДНОРОГ”
Откако странските инвеститори го препознаваат потенцијалот на хрватската ИТ компанија и вложуваат во неа повеќе од 200 милиони долари со цел да може да се проширува на пазарот на Северна Америка, некогашната мала компанија, денес достигнува вредност ...