НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 13.09.
➢ Актуелно (13.09.2020)
👁 Прочитано: 429


Во рубриката - На денешен ден - евидентираме настани кои од историски аспект се случиле на денешен ден а кои се поврзани со економијата, општеството, со секојдневното живеење. Издвојуваме некои од нив кои цениме дека се највпечатливи ....
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 13.09.
13.09.1819 година, родена е Клара Шуман, германска пијанистка и композиторка, сопруга на Роберт Шуман.
13.09.1971 година, роден е Горан Иванишевиќ  хрватски тенисер.
13.09.1995 година, Република Македонија и САД воспоставија дипломатски односи.
Служба за информирање при Комората