„Димитрие Чуповски“ бр.13, 1000 Скопје +38923244000 ic@mchamber.mk

Менаџмент на комората

team-2

Претседател


Бранко Азески

team-2

Извршен директор


м-р Антони Пешев

team-2

Оперативен директор


Билјана Пеева Ѓуриќ

Тел:+389 (02) 3244034 / 072 236 710

E-mail:biljana@mchamber.mk

Заменик-претседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија и членови на „КЛУБ 100“

team-2

Заменик-претседател


м-р Живко Мукаетов,

претседател на Управниот одбор и генерален директор на „Алкалоид“ АД Скопје

team-2

Заменик-претседател


Хари Костов,

Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје

team-2

Заменик-претседател


Андреја Јосифовски,

претседател на Управен одбор на „Макпетрол“ Скопје

team-2

Заменик-претседател


Илија Гечев,

Генерален директор на „ИГМ Трејд„ АД Кавадарци

team-2

Заменик-претседател


Проф. д-р Кочо Анѓушев,

Претседател на УО, Брако Групација

Потпретседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија

team-2

Потпретседател


Сашо Наумоски,

Генерален извршен директор на „Витаминка“ АД Прилеп

team-2

Потпретседател


Сашко Самарџиоски,

генерален директор на Прилепска Пиварница“ АД Прилеп

team-2

Потпретседател


д-р Драгана Д. Чифлиганец,

Извршен директор на „Адора инженеринг“ Скопје

team-2

Потпретседател


Виктор Мизо,

Генерален менаџер на „Костал Македонија“ ДОО Охрид

team-2

Потпретседател


м-р Глигор Цветанов,

Извршен директор на „Макпрогрес“ ДОО Виница