„Димитрие Чуповски“ бр.13, 1000 Скопје +38923244000 ic@mchamber.mk

Новости

датум од

датум до

22.07.2024

Пет проценти од буџетот на државата за образованието е клучот за квалитет

Пишува: м-р Наташа Јаневска, проектен мeнаџер во СКСМ Образованието е столб на економијата, што значи дека нема економија во иднина, без квалитетно образование денес, кое ќе обезбедува...

18.07.2024

ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА СМ ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРОЕКТНАТА АКТИВНОСТ „БИООТПАДОТ ВО МАКЕДОНИЈА – МАПИРАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ И ИЗНАОЃАЊЕ РЕШЕНИЈА“

Во организација на Асоцијацијата на биогасни централи и производители на биомаса во рамките на Стопанската комора на Северна Македонија, како дел од проектната активност „Зголемување н...

18.07.2024

СЕКТОРОТ НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА ИМА ПОТРЕБА ОД СТРУЧЕН КАДАР ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

Креирање план за организирање обуки за заварувачи преку Советот за унапредување на квалитетот на тренингот и обуките, во соработка со Бизнис центарот за тренинг и обуки при Комората, беше во...

17.07.2024

СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА ЗА БИЗНИСИТЕ Зајакнување на македонските компании за пренасочување кон соларна енергија

Во време кога енергетската одржливост игра се поголема улога, настанот „Соларна енергија за бизниси; предизвика огромен интерес и обедини над 70 претпријатија од различни сектори, и то...

17.07.2024

ПОКАНА Меѓународни деловни средби “Meet4Business AGRA 2024” 28 август 2024 година Горна Радгона, Р. Словенија

Стопанската комора на Северна Македонија во соработка Агенцијата за регионален развој од Подравје – Марибор, Европската мрежа на претприемачи (ЕЕН) има чест и задоволство повторно да в...

15.07.2024

АЗЕСКИ И МИЦКOСКИ СО ДИРЕКТНА ПОДДРШКА ЗА КОМПАНИИТЕ

Комората со години наназад се обидува да биде сериозен партнер на јавниот сектор, но очигледно е, барем досега, дека јавниот сектор не го прифаќа тоа партнерство сериозно. На 25 јули оваа го...

13.07.2024

д-р Георгиева Јовевска една од годинешните “Најуспешни жени менаџерки” оствари средба со претседателката на државава Гордана Сиљановска Давкова

Претседателката на Република Северна Македонија, Гордана Сиљановска Давкова на 13.07.2024 година во ;Вила Билјана” во Охрид, оствари средба со наградените од страна на агенцијата ;Мари...

11.07.2024

МАКСТИЛ ДОДЕЛУВА ГОДИШНИ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ И ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ

Компанијата „Макстил; ќе додели стипендии на десет студенти од државните технички факултети и пет стипендии на ученици во средните стручни училишта на територија на Град Скопје. &bdqu...