„Димитрие Чуповски“ бр.13, 1000 Скопје +38923244000 ic@mchamber.mk

КОЛУМНА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БРАНКО АЗЕСКИ

АЗЕСКИ И МИЦКOСКИ СО ДИРЕКТНА ПОДДРШКА ЗА КОМПАНИИТЕ

15.07.2024

д-р Георгиева Јовевска една од годинешните “Најуспешни жени менаџерки” оствари средба со претседателката на државава Гордана Сиљановска Давкова

13.07.2024

РЕПОРТАЖА – „БИЗНИС ДРУЖЕЊЕ СО НАЈДАРЕЖЛИВИТЕ“

03.07.2024

НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ СЕ КЛУЧ НА РАЗВОЈОТ НА ЕКОНОМИЈАТА

27.06.2024

Премиум покровители

АКТУЕЛНОСТИ

Новости и активности

Пет проценти од буџетот на државата за образованието е клучот за квалитет

Пишува: м-р Наташа Јаневска, проектен мeнаџер во СКСМ Образованието е столб на економијата, што значи дека нема ек...

22.07.2024

ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА СМ ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРОЕКТНАТА АКТИВНОСТ „БИООТПАДОТ ВО МАКЕДОН...

Во организација на Асоцијацијата на биогасни централи и производители на биомаса во рамките на Стопанската комора на Сев...

18.07.2024

СЕКТОРОТ НА МЕТАЛНАТА ИНДУСТРИЈА ИМА ПОТРЕБА ОД СТРУЧЕН КАДАР ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

Креирање план за организирање обуки за заварувачи преку Советот за унапредување на квалитетот на тренингот и обуките, во...

18.07.2024

СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА ЗА БИЗНИСИТЕ Зајакнување на македонските компании за пренасочување кон соларна ене...

Во време кога енергетската одржливост игра се поголема улога, настанот „Соларна енергија за бизниси; предизвика ог...

17.07.2024

ПОКАНА Меѓународни деловни средби “Meet4Business AGRA 2024” 28 август 2024 година Горна Радгона, ...

Стопанската комора на Северна Македонија во соработка Агенцијата за регионален развој од Подравје – Марибор, Европ...

17.07.2024

МАКСТИЛ ДОДЕЛУВА ГОДИШНИ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ И ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ

Компанијата „Макстил; ќе додели стипендии на десет студенти од државните технички факултети и пет стипендии на уче...

11.07.2024

КОНКРЕТНИ МЕРКИ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА ГРАДЕЖНИТЕ КОМПАНИИ НА ДОМАШНИОТ ПАЗАР И НА СТРАНСКИТЕ ПАЗАРИ

На заеднички работен состанок, претседателот на Стопанската комора Бранко Азески и членките на Здружението за градежништ...

10.07.2024

ПРАКТИЧНАТА НАСТАВА Е НЕРАСКИНЛИВ ДЕЛ ОД ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Продолжува консултацијата со високообразовните институции за поголема вклученост на бизнисот во образованието Стандарди...

10.07.2024

Често поставувани прашања

Начинот на кој можете да станете членка на Стопанската комора на Северна Македонија, а истовремено  и  регистриран корисник на веб-порталот е преку пополнувањето на пристапница дадена во прилог. (Пристапница).

Со уплаќање на коморски придонес, станувате член на Стопанската комора на Северна Македонија . Висината на чланарината е определена со акт на Собранието на Стопанската комора на Северна Македонија во прилог (Одлука). 

Со секоја Ваша испратена регистрација ќе бидете контактирани од вработените во Стопанската комора на Северна Македонија за дополнителни информации за користењето на коморските услуги, правата и бенефициите од членството.        

Ви благодариме за интересот и Вашата одлука да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија -  Стопанската Комора на Северна Македонија, со надеж дека ќе ги исполниме Вашите барања.

1.      Вмрежување со македонски но и компании од целиот свет

Имате можност да станете дел од да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија -  Стопанската Комора на Северна Македонија, да станете дел од здружение кое ги обединува сродните компании од вашата индустрија и заедно со Стручната служба на Комората да ги застапувате интересите на „еснафот“.

Лесно да стапите во контакт со компании од земјата и светот кои можат да го унапредат Вашето работење.

Заедно сме посилни!

2.      Стекнување со фини вештини

Можност за професионални таргетирани обуки за вработените во вашата компанија за измени во законска регулатива, сметководство, работни односи, платен промет, енергетика, заштита на лични податци, компјутерски вештини и сл.

3.      Информирање на членките

Бидете во тек со сите настани од економскиот живот во земјата со нашите информативни сервиси што ги нудиме на нашите членки

4.      Учество и организирање на настани

Имате можност да бидете во тек со сите настани кои се однесуваат на бизнисот, на вашата индустрија, како и посета на саеми, меѓународни конференции.

Имате можност и Вашите настани да ги организирате во просториите на Комората. 

Во СКСМ функционираат 15 Здруженија, 12 Асоцијации 38 Групации. Истите се подржани и локално, со мрежа на регионални комори, кои функционираат во поголемите

УСЛУГИ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Стопанската комора на Македонија е најголемата, највлијателната и најреномираната бизнис-асоцијација во државата, лидер во коморскиот систем кај нас и во регионот и препознатлива куќа на бизнисот…

50,3%

Половина од вкупниот приход во приватниот сектор го генерираат компании членки на комората

47,6%

Речиси половина од нето добивката во приватниот сектор ја генерираат компании-членки на комората

33,7%

Секој трет вработен во приватниот сектор е вработен кај компанија-членка на комората

Станете членка

ЗАЧЛЕНЕТЕ се во Стопанската комора на Македонија

Ви благодариме за интересот и Вашата одлука да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија - Стопанската Комора на Северна Македонија, со надеж дека ќе ги исполниме Вашите барања

ПОКРОВИТЕЛСТВА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

"ТОЧНА, НАВРЕМЕНА, БРЗА, КВАЛИТЕТНА ИНФОРМАЦИЈА, УСЛУГА И ЛОГИСТИКА – КЛУЧ ЗА МОЌЕН И ОДРЖЛИВ БИЗНИС"

Стандард покровителство

Силвер покровителство

Во соработка со медиумите

Во соработка со институциите